Vor parcaj sub pasaj! Ideea ar crea 200 de locuri de parcare în centrul Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inițiatorii audierii cred că sub pasaj ar trebui amenajate parcări
Inițiatorii audierii cred că sub pasaj ar trebui amenajate parcări

Reprezentanții mai multor organisme și organizații neguvernamentale din Bănie vor organiza la începutul lunii aprilie o audiere publică pentru a prezenta autorităților locale proiectul amenajării unor locuri de parcare sub pasajul suprateran de la kilometrul zero al Craiovei.

Ideea, susțin inițiatorii, ar trebui să aducă în centrul Craiovei, zonă unde șoferii găsesc cu greu un loc, 200 de locuri de parcare noi. Potrivit acestora, proiectul actual, care prevede crearea unor spații verzi sub pasaj, nu este unul viabil. Aceștia au dat exemplul orașelor București (cu pasajul Basarab) și Timișoara (cu pasajul de pe Calea Șagului), unde autoritățile au adoptat proiecte similare. În plus, organizatorii audierii susțin că primăria poate profita de pe urma parcării. “Se poate institui o taxă pentru cei care vor să folosească această parcare astfel că bugetul primăriei ar mai căpăta o sursă de venit, dar s-ar putea crea și locuri de muncă”, susțin inițiatorii Manuela Dogaru, de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa, Carla Stoica, de la Asociația Pro Democrația, Ringo Dămureanu, liderul sindicatului Forța Legii și Ion Mihai, team leader în cadrul proiectului.
Pentru a participa la audiere trebuie să vă înscrieți și să formulate depoziția scrisă până la data de 2 aprilie la adresa de mail depozitii@influenteaza.ro sau direct pe site-ul http://influenteaza.ro.

Potrivit autorităților locale, pasajul va fi gata în luna iulie a acestui an, deși termenul de finalizare era prevăzut pentru luna mai.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite