Pro Democraţia face apel către membrii Consiliului Local Craiova: "Nu jigniţi memoria victimelor comunismului!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solomon a propus acordarea unor diplome de excelenţă unor primari din perioada comunistă
Solomon a propus acordarea unor diplome de excelenţă unor primari din perioada comunistă

Asociaţia Pro Democraţia din Craiova a lansat ieri un apel către aleşii locali de a se împotrivi iniţiativei primarului Antonie Solomon, care vrea să acorde diplome de excelenţă unor primari ce au condus oraşul în perioada comunistă.

Solomon a iniţiat o hotărâre prin care vrea să le acorde ex-primarilor Petre Gigea, Ştefan Negreţ, Marin Lungu şi Ion Voiculescu diplome de excelenţă pentru activitatea depusă în perioada comunistă în fruntea oraşului. Iniţiativa nu e văzută cu ochi buni de reprezentanţii Pro Democraţia, care cer aleşilor locali să se împotrivească deciziei lui Solomon.

Redăm mai jos întregul apel lansat de Pro Democraţia:

APEL CĂTRE MEMBRII CONSILIUL LOCAL CRAIOVA
„NU JIGNIŢI MEMORIA VICTIMELOR COMUNISMULUI!”


Asociaţia Pro Democraţia – Clubul Craiova adresează membrilor Consiliului Local Craiova apelul de a opri iniţiativa acordării diplomelor de excelenţă, în cadrul „Zilelor Craiovei 2011”, ex-primarilor comunişti Petre Gigea, Ştefan Negreţ, Marin Lungu şi Ion Voiculescu care au condus oraşul nostru în perioada dictaturii comuniste.

Considerăm acest demers ca fiind o jignire adusă memoriei zecilor de mii de victime torturate şi ucise în închisorile comuniste din „Gulagul românesc”, un gest de o gravitate extremă care ignoră suferinţa cetăţenilor craioveni din anii regimului Ceauşescu, ani în care populaţia oraşului nostru a fost lipsită de cele mai elementare condiţii de viaţă prin tăierea alimentării cu curent electric, lipsa căldurii în apartamente, în vreme de iarnă, cartelarea alimentelor de bază şi prin propagarea unei atmosfere de teroare de către ofiţerii de securitate şi activiştii PCR.

Acordarea de diplome de excelenţă de către actualul primar Solomon Antonie ex-primarilor comunişti Petre Gigea, Ştefan Negreţ, Marin Lungu şi Ion Voiculescu ar compromite definitiv orice iluzie că în oraşul Craiova clasa politică locală guvernează în temeiul bunului simţ şi al legilor democratice.

Asociaţia Pro Democraţia – Clubul Craiova face apel la bunul simţ şi luciditatea membrilor Consiliului Local Craiova şi solicită anularea acestei iniţiative.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite