Arhiepiscopia Craiovei, una dintre cele mai solide afaceri din Dolj. Cât a câştigat anul trecut Biserica din activităţi economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clericii ştiu să facă afaceri uneori chiar mai bine decât unii oameni consacraţi din Dolj. Indicatorii economici publicaţi pe site-ul Ministerul Finanţelor pe anul 2010 arată că Arhiepiscopia Craiovei şi-a dezvoltat afacerile.

Anul trecut s-a dovedit unul profitabil pentru reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiova. Afacerile derulate de instituţia religioasă au generat anul trecut un profit total de 2,3 milioane de lei, în timp ce veniturile totale ale Arhiepiscopiei au fost de aproape 17 milioane de lei, adică aproximativ patru milioane de euro, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. În timp ce cifra de afaceri generată de activităţile economice ale instituţiei a fst de 9,2 milioane de lei, veniturile din activităţile care nu aveau un scop patrimonial au fost de 7,7 milioane de lei. Principalele activităţi derulate de Biserică au fost cele în domeniul silviculturii.
Reprezentanţii Bisericii au reuşit astfel să îşi consolideze afacerile, obţinând indicatori financiari mai buni decât cei înregistraţi pentru anul 2009. Potrivit situaţiilor financiare de pe site-ul ministerului de resort, cel mai bun al Arhiepiscopiei din punct de vedere economic a fost însă 2008, când s-au înregistrat venituri totale de 21,7 milioane de lei şi un profit de un milion de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite