Directorul APIA Dolj, reţinut pentru 24 de ore. Drăgancea primise prima tranşă dintr-o şpagă de 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Centrului din Dolj al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, prins în flagrant ieri în timp ce primea 10.000 de euro, a fost reţinut aseară de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru infracţiunea de luare de mită.

Anchetatorii susţin că Răducu Sergiu Gelu Drăgancea ceruse iniţial denunţătorului suma de 25.000 de dolari în schimbul eliberării adeverinţei privind subvenţia pe suprafaţa cultivată. Fără acest document, niciun fermier care a depus cerere în acest sens nu poate primi banii. „Ulterior întocmirii actului, la data de 5 septembrie 2011, acelaşi inculpat a acceptat promisiunea remiterii, în trei tranşe, a sumei de 25.000 euro de către denunţător, pentru a nu dispune un eventual control în ceea ce priveşte suprafaţa de teren agricol efectiv cultivată pentru care se solicitase subvenţia”, se arată într-un comunicat al DNA. Procurorii l-au surprins ieri în flagrant delict pe Drăgancea, după ce acesta primise prima tranşă de 10.000 de euro. Suma dată ar fi trebuit să îi asigure firmei controlate de denunţător atât protecţie împotriva unui control cât şi prioritate la repartizarea subvenţiei pe suprafaţă cultivată, susţin anchetatorii.

Ieri seară, Drăgancea a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori, urmând ca astăzi directorul APIA Dolj să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite