Angajaţi ai Fiscului doljean condamnaţi pentru „dosarul TVA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

36 de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj au fost condamnaţi de Judecătoria Craiova la câte trei ani de închisoare cu executare. Angajaţii instituţiei sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Procurorii DNA au stabilit că cei 36 de funcţionari au cauzat un prejudiciu de 30 de milioane de euro la bugetul de stat, pagubă făcută prin rambursări ilegale de TVA către firmele lui Genică Boerică şi Samir Sprânceană. În perioada 2001-2004, cei 36 de funcţionari - şefi de serviciu, inspectori şi consilieri - au întocmit şi au semnat în mod conştient procese verbale prin care s-a dispus rambursarea ilegală de TVA la 42 de societăţi din Dolj controlate de Genică Boerică, Samir Sprînceană şi Ion Fotescu. Cel mai cunoscut nume din dosar este cel al fostului director adjunct de la Finanţe, Constantin Osiac, pe atunci şef serviciu. Acesta a fost chiar acţionar la una dintre firmele care au încasat banii, însă s-a retras repede din afacere.

Află câţi bani a recuperat statul de la firmele implicate în returnările ilegale de TVA mâine, în "Adevărul" de Oltenia!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite