Se aprind luminile în oraşul lui Amza. Băileştenii comemorează luni 28 de ani de la moartea marelui actor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Şirul luminii lui Amza Pellea", la ediţia de anul trecut. Foto: zaibar.ro
"Şirul luminii lui Amza Pellea", la ediţia de anul trecut. Foto: zaibar.ro

Băileştenii vor comemora luni, prin mai multe manifestări şi evenimente, 28 de ani de la moartea marelui actor Amza Pellea, continuând astfel tradiţia începută în 2009.

Agenda cuprinde, printre altele, dezvelirea troiţei actorului în parcul Tineretului şi organizarea celei de-a treia ediţii a „Şirului luminii lui Amza Pellea”. Mesajul acestei acţiuni este, ca de fiecare dată, acela că lumina lui Amza aprinde luminile festive de sărbători din Băileşti, locul de baştină al marelui artist oltean. Băileştenii care vor să îi aducă un omagiu olteanului născut în urmă cu 80 de ani în patria zaibărului vor porni de la troiţa din parc, în şir, cu lumânări aprinse, spre Casa Memorială „Amza Pellea” iar în momentul în care conducătorul şirului va aprinde aici candela, vor fi aprinse şi luminiţele de Sărbători în oraş.

În aceeaşi zi, la Casa memorială „Amza Pellea” se va descoperi o stea similară cu cea acordată actorului pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti în primăvara acestui an. Potrivit autorităţilor locale, la toate evenimentele comemorative organizate în Băileşti va fi prezentă actriţa Oana Pellea, fiica lui Amza Pellea. Voia bună va fi întreţinută cu mici gustări pentru participanţi dar şi cu spectacole susţinute de ansambluri locale, susţine primarul Costel Pistriţu. „Nea Mărin ne va primi cu covrigi, nuci, mere dar şi cu momente artistice”, se arată pe site-ul zaibar.ro, aparţinând primăriei din localitate. Manifestările vor începe în jurul orei 16.45.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite