Ambulanţă cu pacient blocată de 11 ore în nămeţi în Dolj. Bolnava a primit îngrijiri medicale şi este stabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ambulanţă care transporta o pacientă cu colică renală a rămas blocată de aseară în localitatea Castranova din judeţul Dolj. Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă susţin că femeia este stabilă hemodinamic şi a primit toate îngrijirile necesare.

UPDATE ora 12.00 Pacienta care acuza dureri abdominale a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Craiova şi se află în afara oricărui pericol. Medicii susţin însă că femeia în vârstă de 50 de ani avea dureri de trei zile dar nu a apelat la medicul de familie, preferând să cheme ambulanţa în momentul în care nu a mai putut suporta durerea.

UPDATE ora 10.10 Potrivit reprezentanţilor ISU, un utilaj de deszăpezire a reuşit să ajungă la ambulanţa blocată în Castranova, iar Salvarea a plecat către Craiova cu pacienta care prezenta simptome de colică renală.

UPDATE Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţin că ambulanţa de la Castranova este blocată de azi-dimineaţă, de la ora 4.00 în nămeţi. "Şoferul ambulanţei spune că mai întâi a dus un pacient în Castranova şi apoi s-a întors cu altul, pe care intenţiona să îl ducă la spital la Craiova. Spune că s-a blocat la ora 4.00 şi atunci a cerut ajutor",a  spus Cristian Dumitrică, purtător de cuvânt al ISU.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă, Salvarea a răspuns apelului la ora 22.12 şi a preluat pacienta din Castranova, intenţionând să o aducă la spitalul din Craiova. Şoferul nu a putut ajunge însă prea departe şi ambulanţa a rămas blocată în localitatea Castranova, unde vântul a viscolit zăpada toată noaptea. „E vorba de o pacientă cu colică renală care nu pune prea multe probleme. A primit îngrijiri medicale, este stabilă hemodinamic şi durerile abdominale s-au mai diminuat. Am anunţat instituţiile abilitate şi trei utilaje de deszăopezire s-au deplasat acolo însă nu au reuşit să facă faţă”,a  spus dr. Iulica Stănculescu, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj. Directoarea a precizat că şi o altă ambulanţă a rămas blocată în localitatea Daneţi, chiar pe strada principală, însă Salvarea nu transporta pacienţi. "Se ajunge greu la cazuri dar nu am avut probleme să ajungem la urgenţele majore",a mai spus dr. Iulica Stănculescu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite