Fruntaşi la întinsul mâinii! Doljul, judeţul cu cei mai mulţi asistaţi social din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Nicolae Giugea susţine că primarii au folosit ajutoarele sociale ca monedă de schimb. Foto: arhivă
Prefectul Nicolae Giugea susţine că primarii au folosit ajutoarele sociale ca monedă de schimb. Foto: arhivă

Aproape 230.000 de persoane din judeţ beneficiază de sprijin din partea statului sub o formă sau alta, potrivit unei statistici întocmite de Agenţia pentru Prestaţii Sociale Dolj. Ajutorul s-a ridicat, de la începutul anului, la peste 40 milioane de euro.

Cei mai mulţi bani s-au alocat, potrivit datelor centralizate de AJPS Dolj, pentru a asigura plata venitului minim garantat, având în vedere că 16.000 de dosare au ajuns pe masa instituţiei de la începutul anului. Potrivit prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, judeţul a ajuns în această situaţie pentru că de cele mai multe ori, primarii au folosit ajutoarele sociale drept monedă de schimb pentru acumularea capitalului electoral.
„Sumele cheltuite cu ajutoarele sociale la nivelul Doljului sunt impresionante. Am ajuns la 20 de milioane de lei, în medie, plătite lunar. În Ardeal, e jenant să te înscrii la Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. La noi eşti considerat fraier dacă nu o faci“, a declarat prefectul de Dolj, Nicolae Giugea

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite