Un muncitor a murit pe un şantier din Craiova UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 36 de ani a fost prins între un cofrag şi o conductă. Doctorii au încercat în zadar să îl salveze, dar nu s-a mai putut face nimic. S-a declanşat o anchetă la ITM, dar se pare că bărbatul nu respectase normele de protecţie a muncii.

UPDATE, ORA 13.45 Accidentul a avut loc pe şantierului Centrului de Cercetare pentru Ştiinţe Aplicate (INCESA) de pe platforma Facultăţii de Electrotehnică din Craiova. Medicii au încercat să îl resusciteze pe bărbat timp de aproape o jumătate de oră, dar în zadar. Poliţiştii, dar şi inspectorii ITM Dolj, continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cine este de vină pentru accident, dar din primele date rezultă că bărbatul nu a respectat normele de protecţie a muncii şi a desfăcut cofragul de fier de unul singur, după care a fost strivit de acesta şi şi-a pierdut viaţa. Conform inspectorilor ITM, până în prezent nu s-au mai înregistrat alte accidente de muncă pe respectivul şantier.

Ancheta este abia la început. Pe terenul Universităţii din Craiova, unde a avut loc accidentul, lucrau 30 de muncitori. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa era şeful dulgherilor.

"Şeful dulgherilor a încercat o decofrare fără să respecte normele de siguranţă a muncii. Se pare că bărbatul a luat decizia de a demonta panoul care l-a strivit, nu a fost nimeni în apropiere şi a fost văzut de un alt muncitor care trecea prin zonă după ce a fost strivit. Urmează să stabilim nişte măsuri ca asemenea întâmplări să nu se mai petreacă. Locul unde s-a produs evenimentul era izolat, era o gură de evacuare a unui turn. Nu sunt martori care să fi văzut exact ce s-a întâmplat acolo. Din primele date rezultă că a fost o operaţiune greşită a dulgherului. Pe şantier se construieşte sediul unui institut de cercetări aplicate, la care se lucrează din primăvara acestui an", a declarat Silviu Poenaru, inspector ITM Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite