Bănia, aproape de o explozie de proporţii! Peste 100 de tone de artificii, descoperite în apropierea unei staţii de pompare a gazelor naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii doljeni au descoperit astăzi peste 100 de tone de materiale pirotehnice în apropierea unei staţii de pompare a gazelor naturale din Craiova, situată la ieşirea din oraş, spre Bucureşti.

Artificiile, care au fost găsite de ofiţerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au fost duse în prezent într-un depozit autorizat din cartierul Craioviţa Nouă.
Poliţiştii au descoperit cele 120 de tone de material pirotehnic în urma unei acţiuni desfăşurate la un depozit neautorizat din Bănie, care face parte dintr-o campanie amplă, “Foc de artificii” 2011-2012 coordonată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
"Administratorii firmei vor fi cercetaţi penal. Deocamdată, cazul se află în faza întocmirii actelor premergătoare umăririi penale”,a spus agent Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.
Inspectorii ITM Dolj, care au făcut verificări la faţa locului şi, ulterior, în documentele ridicate de la sediul firmei, au precizat că administratorii societăţii foloseau ca paravan o autorizare dată de instituţie pe o suprafaţă de numai 40 de metri pătraţi şi o cantitate de până la 1.000 de kilograme. "Lucrătorii noştri au constatat astăzi că, de fapt, clădirea avea mai multe încăperi, iar cele 120 de tone de artificii erau depozitate într-o încăpere de 100 de metri pătraţi care avea intrări din spate, spaţiu pentru care nu s-a solicitat şi, ca atare, nu s-a acordat autorizaţie", a spus Cătălin Mohora, inspector-şef în cadrul ITM Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite