Mofturile mitropolitului Olteniei, poruncă pentru edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înaltpreasfinţitul Irineu a pus pe jar o armată de funcţionari publici din Bănie. Foto: Adevărul
Înaltpreasfinţitul Irineu a pus pe jar o armată de funcţionari publici din Bănie. Foto: Adevărul

Scandalul iscat în urmă cu două săptămâni în jurul reclamaţiilor făcute de Înaltpreasfinţitul Irineu la adresa localurilor din zona clădirii care adăposteşte Mitropolia a arătat faptul că o persoană cu funcţie mai importantă poate sesiza orice, iar autorităţile locale se grăbesc să „o servească”.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul restaurantului Craiova, amendat de Poliţia Locală după ce mitropolitul Olteniei a sunat la 112 în toiul nopţii să reclame zgomotul provenit de la nunţile de peste drum de reşedinţa sa. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică s-au deplasat la faţa locului şi au măsurat nivelul de zgomot doar la faţada exterioară a clădirii Palatului Mitropolitan, nu şi în dormitorul reclamantului, cum prevede legea. „Ordinele în vigoare spun că măsurătorile se fac la 3 metri de faţada exterioară expusă zgomotului dar şi în interiorul încăperii protejate sanitar, adică a dormitorului, cu uşile şi ferestrele închise. Mitropolia nu ne-a permis accesul în interior. Nu ştim nici măcar unde se află dormitorul mitropolitului”,a spus Corneliu Cicoş, inspector sanitar în cadrul direcţiei. Surse din cadrul mitropoliei au declarat pentru ADS că dormitorul înaltului prelat se află la faţada dinspre strada Mitropolit Firmilian, nu la cea spre strada Fraţii Buzeşti, pe care este situat restaurantul Craiova.

Nivelul decibelilor, cu unul peste limita admisă

A fost de ajuns ca nivelul decibelilor să depăşească cu unul limita maximă de 50 pentru ca Poliţia Locală să îşi îndrepte tirul amenzilor către patronul restaurantului Craiova. Dacă la primele două amenzi, poliţiştii locali au folosit drept argumente măsurătorile neconforme făcute de DSP, următoarele patru au fost date după ce mitropolitul a sunat la 112. Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale din Bănie, instituţie aflată în subordinea primăriei, susţine însă că toate amenzile au fost date pentru tulburarea liniştii publice. „Că au existat şi acele măsurători făcute a fost doar o întâmplare”, a declarat Mateescu.

Pe baza amenzilor repetate, primarul Antonie Solomon a decis la sfârşitul lunii august să suspende activitatea restaurantului Craiova pentru 30 de zile. Hotărârea a fost însă contestată în instanţă de patronul Nicolae Budică. „Am nunţi tocmite în această perioadă, nu te poţi juca cu un astfel de eveniment din viaţa unui om”,a spus Budică, patronul restaurantului obţinând astfel suspendarea dispoziţiei date de Solomon.

De altfel, nici gospodarul-şef din Bănie nu mai crede în legalitatea deciziei sale. Solomon a recunoscut că i-a pus pe juriştii primăriei să verifice modul de întocmire al actului pe care el însuşi l-a semnat. „Budică a contestat dispoziţia şi la noi, la primărie, nu numai în instanţă. I-am pus pe jurişti să verifice şi am anulat dispoziţia”,a spus edilul pentru ADS.

Află ce spun reprezentanţii Mitropoliei Olteniei astăzi, din



Săptămânalul are 32 de pagini full-color, se găseşte la toate chioşcurile de ziare din oraş şi costă 1,4 lei!

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite