Disponibilizări la Drumurile judeţene. 20 de drumari doljeni vor pleca acasă din cauza pierderilor înregistrate de unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii vor pleca acasă din septembrie pentru că operatorul a încheiat primul semestru cu pierderi financiare şi nu a contractat suficiente lucrări până la sfârşitul anului pentru a acoperi toate cheltuielile de personal.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a CJ Dolj, printre cei 20 de disponibilizaţi se află ingineri, muncitori, tehnicieni, economişti şi mecanici, posturile care vor fi desfiinţate fiind cu precădere din punctele de lucru din judeţ ale unităţii. În plus, două posturi vacante din societate vor fi desfiinţate, iar trei locuri vor fi transformate fie în funcţii pe un grad inferior, fie în slujbe cu jumătate de normă.
Măsura disponibilizării a fost luată la 22 august de Consiliul de Administraţie al societăţii Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) după ce, în urma analizării rezultatului financiar pe primele şase luni ale anului, s-a constatat că unitatea a înregistrat pierderi considerabile şi nu îşi poate permite plata tuturor salariilor până la sfârşitul anului. Măsurile de restructurare survin „rezultatului economico-financiar nefavorabil pe semestrul I 2011, precum şi volumului de lucrări estimate a se realiza în perioada iulie - decembrie 2011, ale căror venituri nu asigură acoperirea cheltuielilor de personal existent“, se arată în referatul de specialitate anexat proiectului de hotărâre. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că "diferenţele" din primul semestru se cifrează la aproximativ 300.000 de lei, însă vor putea fi recuperate pe semestrul următor. Acesta subliniat însă că situaţia financiară a societăţii a fost îngreunată de creşterea TVA, dublarea preţului la bitum şi motorină, precum şi de lipsa unei rectificări pozitive a bugetului în a doua jumătate a anului. Administratorul judeţului, Alin Mitrică, a precizat însă că majoritatea posturilor desfiinţate au fost preluate de la societatea de protecţie a plantelor Pro Plant Prest, cu care unitatea de întreţinere a drumurilor a fuzionat. „Conducerea societăţii a considerat că este dificil să găsească comenzi pentru activitatea desfăşurată de aceste persoane şi a propus desfiinţarea a 20 de posturi“, a declarat Mitrică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite