Craiova:Punctele de prim ajutor nu sunt dotate corespunzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Punctele de prim ajutor nu sunt dotate corespunzător
Craiova:Punctele de prim ajutor nu sunt dotate corespunzător

În Craiova există trei spaţii special amenajate unde craioveni pot cere ajutor în cazul în care li se face rău, din cauza temperaturilor ridicate.

Primul punct de prim ajutor pe care vizitat astăzi de reporterul AdS a fost cel amenajat în incinta Prefecturi Dolj. Am găsit-o pe asistentă citind două reviste naturiste. Femeia ne-a spus că nu are la dispoziţie decât un tensiometru. „Este prima zi când vin aici. Nu am medicamente, nici apă. În cazul în care vine cineva care se simte rău, eu trebuie să anunţ 112. Ei au obligaţia să vină şi să acorde primul ajutor. Până la ora 11.00, nimeni nu mi-a solicitat ajutorul, nici măcar pentru a-şi lua tensiunea“, a spus Lenuţa Manuela, asistent medical. Pentru a se răcori, i-a cerut femeii de serviciu din instituţie o sticlă de 0,5 litri cu apă.

Oltenii s-au adăposit de căldură la umbră


Mulţi bătrâni susţin că nu pot să stea în casă până după ora 16.00, aşa cum le recomandă medicii. „Eu aveam de plătit facturi. Dacă nu mă duceam astăzi îmi tăiau telefonul. Ce puteam să fac, să stau în casă? Am plecat în grabă şi mi-am uitat sticla de apă şi pălăria acasă. Dacă mi se face rău, mă aşez pe o bancă, la umbră, şi îmi revin. De ce să mă duc la punctele de prima ajutor? Şi aşa nu au medicamentele de care am nevoie eu“, a declarat Ion Gârboveanu.

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi unde sunt amplasate punctele de prim ajutor din Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite