Craiova: A murit înecată cu o corcoduşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de doi ani şi patru luni aflată în plasament la o familie din comuna doljeană Bucovăţ a murit duminică după ce s-a înecat cu o corcoduşă.

Denisa Nuţu se juca ieri împreună cu copilaşul de şase ani al familiei Dina în curtea casei din Bucovăţ, când s-a înecat cu o corcoduşă. „Nici nu ştiu când a înghiţit-o. A fost un accident”, ne-a povestit printre lacrimi Maria Dina, asistenta maternală în grija căreia fusese dat copilul. Bianca, sora de patru ani a Denisei a fost dată imediat în grija altui asistent material de către Direcţia Generală de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Medicul din Urgenţă care s-a ocupat de caz, Cristiana Geormăneanu, susţine că viaţa fetiţei ar fi putut fi salvată dacă asistentul maternal ar fi ştiut cum să acorde primul ajutor. „După ce fetiţa s-a înecat, asistenta maternală a făcut instinctual exact ce nu trebuia. A încercat să scoată corcoduşa cu degetele şi a împins-o mai adânc, blocând complet căile aeriene superioare. Trebuiau aplicate manevre simple, la îndemâna oricui, care puteau dezobstrucţiona căile aeriene şi salva viaţa fetiţei”, ne-a declarat Cristiana Geormăneanu, medicul din Urgenţă care s-a ocupat de caz.

Surprinzător este faptul că, potrivit reprezentanţilor DGASPC Dolj, toţi asistenţii maternali sunt instruiţi în acordarea primului ajutor de către medicul instituţiei. „În cazul în care se constată că decesul fetiţei a survenit din culpa asistentului maternal, i se va propune retragerea atestatului”, a explicat Claudia Medeleţ, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Dolj, aceasta precizând că mama naturală a fetiţei nu a putut fi contactată, fiind plecată în străinătate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite