Cum a cheltuit primăria Craiova bugetul în primele nouă luni: 11 milioane de lei doar la spaţii verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi au scos din bugetul local sume importante de bani
Lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi au scos din bugetul local sume importante de bani

În primele nouă luni ale anului, primăria Craiova a utilizat 11 milione de lei pentru întreţinere spaţii verzi şi reparaţii arteziene.

Din ciclul „Aici sunt banii dumneavoastră!“, municipalitatea craioveană dezvăluie cum au fost cheltuite sumele din buget în primele trei trimestre. Potrivit execuţiei bugetare care urmează să fie aprobată astăzi de Consiliul Local Craiova, primăria Băniei a cheltuit 11.075.013 de lei pentru „plata lucrărilor de amenajare si întreţinere grădini publice, parcuri, zone verzi, administrare Grădină zoologică şi pentru întreţinere cimitire precum si pentru achiziţionarea de mobilier stradal, lucrări de întreţinere si reparaţii la fântânile arteziene“. O bună parte din bani au fost folosiţi la întreţinerea spaţiilor verzi, cele aproape 80 de hectare de parcuri necesitând o investiţie mare de bani. Printre achiziţiile de mobilier urban al municipalităţii pe anul acesta se numără cele 750 de coşuri de gunoi stradate, care au costat aproximativ 100.000 de lei. Acestora li se adaugă cele 180 de bănci de agrement care au „mâncat“ din buget aproximativ 60.000 de lei.

Bani puţini la sănătate

O altă gaură sunt fântânile arteziene din centrul Băniei. Acestea au necesitat mai multe reparaţii, ba din cauza degradării plăcilor de granit sau alte probleme privind instalaţia. În comparaţie cu alte cheltuieli, bani alocaţi pentru întreţinerea spaţiilor verzi reprezintă o sumă foarte mare. De exemplu, Poliţia Locală a consumat de la 1 ianuarie până în prezent 6,3 milioane de lei, numai 5,3 fiind drepturile salariale ale personalului angajat. Acestora sume li se adaugă cei peste 200.000 de lei chletuiţi de primărie pentru achiziţionare de maşini pentru foştii poliţişti comunitari. Nici măcar bani din bugetul pentru sănătate nu sunt foarte mari, pentru acest capitol fiind prevăzută suma de 6,7 milioane de lei. Cei mai multe cheltuieli au fost înregistrate la capitolul învăţământ, pentru această secţiune fiind alocată suma de 101 milioane de lei.  Ca o comparaţie, toate cele cinci instituţii de cultură din cadrul municipalităţii şi Sport Club Municipal Craiova au avut cheltuieli de 11,3 milioane de lei, puţin peste cât a costat întreţinerea spaţiilor verzia, a artezienelor şi achiziţia de mobilier urban.

Străzile, în topul cheltuielilor

În primele 9 luni ale anului,  fondurile utilizate pentru activitatea de întreţinere si reparaţii străzi au fost în sumă de 34.143.653 de lei. Această sumă cuprinde lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare, dar şi lucrărid e întreţinere a arterelor, trotuarelor şi parcărilor din oraş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite