Lucrările la „Romexpo de Bănie“ încep zilele următoare. Vezi cum va arăta clădirea în care primăria bagă 11 milioane de euro (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia la care Primăria Craiova contribuie cu peste 11 milioane de euro, bani proveniţi dintr-un credit bancar, va fi realizată în trei ani.

Al doilea mare proiect european contractat de autorităţile locale, după pasajul suprateran de la kilometrul zero al oraşului, va demara în forţă la începutul lunii viitoare. Pavilionul Central al Centrului Multifuncţional este denumirea pompoasă a clădirii gigant care va fi ridicată pe fostul amplasament al Târgului Romaneşti şi va include o sală de conferinţe de 100 de locuri, un pavilion de expoziţii de 5.000 de metri pătraţi şi spaţii expoziţionale în aer liber de 2.500 de metri.

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu mega-clădirea

Investiţia prevede şi încăperi destinate atelierelor mecanice şi grafică, birouri de informaţii comerciale şi consultanţă în afaceri, o bursă de contacte, un centru de presă, precum şi o parcare încăpătoare. Lucrările a căror valoare totală depăşeşte 18 milioane de euro vor fi realizate de firmele Polystart şi Recon, potrivit viceprimarului Mărinică Dincă. „Licitaţia pentru centru a fost adjudecată, iar lucrările vor începe în curând. Prima sarcină a constructorilor este să scoată platforma betonată pentru a se apuca de treabă“, a declarat Dincă.

Deşi este vorba de un proiect european, doar puţin peste şapte milioane de euro vor fi suportate din bugetul Uniunii. Restul de bani, peste 11 milioane de euro, reprezintă contribuţia municipalităţii, care a fost nevoită să contracteze credit bancar de aproximativ 20 de milioane de euro pe care îl va restitui băncii austrice HYPO Investmentbank AG în următorii 20 de ani.

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu vechiul târg unde va fi ridicată clădirea

Romexpo de Bănie

Restul de bani vor fi folosiţi pentru a cofinanţa un alt proiect european, Water Park-ul din Lunca Jiului, investiţie întârziată din cauza aprobărilor pe care proiectul trebuie să le obţină. Lucrările la Centrul Multifuncţional se întind pe o perioadă de 36 de luni, autorităţile estimând că după finalizarea proiectului, societăţile să ocupe birourile clădirii. Primăria Craiova prevede ca 137 de agenţi economici să populeze încăperile pavilionului central, firmele găzduite urmând să genereze nu mai puţin de 197 de locuri de muncă.

Un alt motiv pe care autorităţile l-au invocat atunci când au decis să solicite finanţare pentru proiect este faptul că oficialii Ford au solicitat un spaţiu unde să poată să susţină conferinţe şi şedinţe. Investiţia se doreşte a fi un Romexpo de Bănie, dar cu mai mutle săli de conferinţe care să găzduiască diferite evenimente.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite