Viorel Călin, fostul candidat la senat din partea PNL, condamnat la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Călin, patron al firmei Cavi Imexco, a fost arestat la sfârşitul anului 2010, pentru săvîrşirea infracţiunii de eveaziune fiscală. Tribunalul Dolj l-a condamnat pe data de 19 martie la trei ani de închisoare cu executare.

Viorel Călin este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 2,7 milioane de lei. Patronul firmei Cavi Imexco a înregistrat în contabilitate în perioada 2005-2007, prestări servicii fictive. Procurorii au declarat că este vorba despre lucrări pe care Călin a susţinut că le-a efectuat în Piaţa Gării, în cadrul unui contract cu Primăria Craiova, pentru reabilitarea parcării Sucursalei CEN de la Işalniţa, dar şi în cadrul contractului de reabilitare şi modernizare a Gării Craiova.

Călin a câştigat licitaţia de modernizare a Pieţei Gării, organizată de Primăria Craiova. Deşi a întârziat nejustificat finalizarea lucrării, Cavi a primit de la Primărie un milion de euro, deşi contractul iniţial fusese adjudecat la 710.000 euro.

Vioreş Călin, fostul candidat la senat  din partea  PNL, a fost condamnat pentru evaziune fiscală de către Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare. Sentinţa dată pe 19 martie nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite