Craiova:Studenţii de la ţară, regii căminelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Studenţii de la ţară, regii căminelor
Craiova:Studenţii de la ţară, regii căminelor

Tinerii spun că în cămin au învăţat unii de la alţii cum să îşi rezolve problemele şi, atunci când merg acasă, abia aşteaptă să se întoarcă.

Tatiana Ştefănescu, are 20, este student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice şi este din Vişina Nouă din Olt.
Tânăra povesteşte că viaţa ei s-a schimbat în bine de când a venit la Craiova. Aici a reuşit să îşi facă mai mulţi prieteni şi chiar şi-a schimbat modul de viaţă. „Când am păşit prima dată aici parcă nu mă simţeam în largul meu. Încet-încet, am început singură să mă gospodăresc şi am învăţat multe lucruri. Suntem trei fete în cameră şi atunci când avem o problemă o discutăm împreună ca o adevărată familie. Este adevărat că nicăieri nu este mai bine ca la mama acasă, dar vine o vreme când trebuie fiecare să pornim pe drumul nostru“, a declarat Tatiana Ştefănescu, studentă.

image
image



La cămin, mai bine decât în gazdă



Tinerii cred că perioada studenţiei este cea mai frumoasă. Majoritatea nu ar da camera de cămin pe una de lux. „Sincer, mai tot timpul ne distrăm împreună. Dacă era să aleg să stau cu chirie într-un apartament, nu era la fel. Aici pot spune că am învăţat una de la alta cum trebuie să ne comportăm în societate. Vorbim despre tot, sunt convinsă că atunci când vom termina studiile, ne vom despărţi şi nu va mai fi la fel. Aşa că profităm din plin de anii de facultate“, a spus Raluca Moldoveanu, de 20 de ani, student anul II la Facultatea de Agronomie din Craiova.

image



Studenţii mai spun că la fiecare sfârşit de săptămână îşi fac bagajul şi se duc acasă la părinţi. Chiar dacă revederea cu familia este de neuitat, tinerii abia aşteaptă să se reîntoarcă în camera de cămin. „Când plec de acasă, mama de fiecare dată îmi spune  să fiu cuminte şi să nu o fac de râs. Îmi dau bani mereu de haine şi să mă distrez. Au văzut că m-am schimbat mult de când am plecat de acasă. Sunt altfel şi pretenţiile au crescut. Când fac un lucru, mă gândesc de cinci ori înainte“, a spus Cristina Moldoveanu, din Teasc, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite