O bătrână din Dolj a dus la Poliţie mita electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrâna a dus mita electorală la poliţie
Bătrâna a dus mita electorală la poliţie

Femeia le-a povestit poliţiştilor că unul dintre candidaţii la primărie i-a oferit 50 de lei în schimbul votului. Bătrâna a povestit că a fost sfătuită să îl voteze pe Gheorghe Ganea, candidatul la primărie din partea PSD.

Dumitra Tuiu, în vîrstă de 72 de ani, din comuna doljeană Predeşeti, a povestit că oamenii lui Gheorghe Ganea, candidatul pentru funcţia de primar din partea PSD, i-au oferit 50 de lei pentru a pune ştampila pe acesta „A zis: votaţi pe Gheorghe Ganea că face mănăstire, face drumuri, că primarul a mâncat un miliard, un miliard vicele. Şi eu am zis ‘maică eu vă votez’. ‘Eşti precisă că ne votezi?’ Şi am zis da“, spune bătrâna.

„Mi-au dat 50 de lei“

Femeia a primit 50 de lei mită electoral de la unul dintre oamenii care fac parte din staful de campanile al lui Gheorghe Ganea. După ce a stat de vorbă cu vecinii ei şi le-a spus că a primit bani pentru a vota un anume candidat, bătrâna a început să aibă procese de conştiinţă „Am dus banii la poliţie. Nu îmi trebuie mie nimic mamă. Eu sunt femeie săracă, dar cinstită. Mi-a dat o hârtie de 50 de lei să pun ştampila pe Gheorghe Ganea“,a  mai spus Dumitra Tuia.   


Oamenii legii trebuie acum să îi identifice pe cei care i-au dat mită electorală bătrânei „Se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 109 privind desfăşurarea campaniei electorale şi a scrutinului electoral“, a declarat comisarul şef Adrian Căpraru de la IPJ Dolj.

Dacă vor fi găsiţi, vinovaţi riscă între 6 luni si 5 ani de închisoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite