Un avion s-a prăbuşit lângă aeroportul din Craiova. Un pilot a decedat, altul se află în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Cojocaru, pilotul decedat
Aurelian Cojocaru, pilotul decedat

Accidentul s-a produs în timpul unui exerciţiu de antrenament, aeronava implicată fiind un avion militar românesc IAR 99 "Şoim". Acesta s-a prăbuşit la doar câteva sute de metri de o zonă de case.

UPDATE, ora 12.20: pilotul supravieţuitor este în continuare în stare gravă, acesta suferind arsuri severe în urma accidentului

UPDATE, ora 11.45: pilotul care a decedat se numea Aurelian Cojocaru, avea grad de comandor, şi avea 49 de ani. El şi colegul său, locotenent-comandorul Relu Ioana, de 35 de ani, erau piloţi la Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova. "Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură puternică şi am fugit repede cu cei doi băieţi cu care lucram aici, la o casă. Am găsit avionul împrăştiat pe câmp şi l-am ajutat pe pilotul care a supravieţuit", a declarat Eugen Câmpeanu, de 53 de ani, unul dintre primii oameni ajunşi la locul accidentului.

VIDEO

UPDATE ora 11.20: pilotul rănit este încă la locul prăbuşirii, primind îngrijiri într-o maşină a SMURD-ului.

Avionul este distrus în totalitate, acesta luând şi foc după impact. Unul dintre piloţi a decedat, un altul este în stare gravă, după ce s-a catapultat. Mai multe echipaje SMURD şi maşini de pompieri au ajuns la locul accidentului.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

av 7

"Fiind o zonă cu case în apropiere, vă daţi seama că au fost martori, însă încă nu ştim ce au văzut. Din fericire, nicio locuinţă nu a fost afectată. Activitatea aeroportului nu este afectată. Prăbuşirea a avut loc cam la doi kilometri de pista de aterizare-decolare", a spus Adrian Predescu, directorul tehnic al Aeroportului Craiova.

O echipă de procurori militari este aşteptată la faţa locului pentru a declanţa o anchetă. zona a fost împrejmuită, iar criminaliştii sunt deja la locul prăbuşirii pentru a aduna probe.

Piloţii erau foarte experimentaţi, cu mii de ore de zbor. Avionul IAR 99 "Şoim" este folosit în special pentru instrucţie şi este primul avion cu reacţie proiectat şi construit în întregim în România, intrând în producţie în 1987.

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite