Craiova:Acoperişuri fără autorizaţie, gata să cadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Acoperişuri fără autorizaţie, gata să cadă
Craiova:Acoperişuri fără autorizaţie, gata să cadă

Edilii oraşului au aplicat amenzi drastice asociaţiilor care au realizat astfel de construcţii fără avize. 40% dintre acoperişurile din Craiova sunt în momentul de faţă construite ilegal şi realizate de firme după bunul plac .

Locatarii blocului D 15 din cartierul Brazda lui Novac au avut ghinioul ca acoperişul blocului să fie luat pe sus de vânt. Craiovenii spun că lucrarea s-a făcut fără autorizaţie, iar la prima rafală de vânt toată tabla a fost desprinsă. „Era dimineaţa pe la ora 7.00, când am auzit o bubuitură puternică. Noi am crezut că este cutremur, însă când ne-am uitat în faţa blocului am văzut dezastru. Bucăţi mari din tablă erau aruncate peste tot. Bine că nu a fost nimeni rănit. După ce s-a întâmplat incidentul am aflat şi noi cum s-a făcut practic investiţia. La doi ani de la eveniment, scara imobilului a fost distrusă din cauza ploilor. Oamenii au încercat ei să salveze situaţia şi au pus din nou bani şi au turnat asfalt, dar nu este la fel“, a spus Maria Pârvulescu, locatară blocul D 15 Brazda lui Novac.   

Campanie pentru intrarea în legalitate

„În urmă cu doi ani 90% dintre acoperişurile construite în Craiova erau făcute fără autorizaţie de construcţie. În momentul de faţă 50% au obţinut autorizaţia. Acolo unde lucrarea a fost luată de vânt asociaţia de locatari a primit o amendă de 10.000 de lei. Inspectorii noştri merg zilnic pe teren. Unde au informaţii că s-au făcut lucrări după ureche fac verificări. Cert este că nu sunt multe documente de depus pentru a obţine toate avizele. Sunt câţiva paşi esenţiali de urmat. Se pot întâmpla tot felul de nenorociri , iar la o furtună puternică să avem din nou parte de incidente“, a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei din Craiova.

Unii administratori de bloc recunosc că lucrarea s-a făcut fără autorizaţie, dar nu ştiu să se fi primit sancţiuni din partea primăriei. „Domnişoară, eu sunt pusă în funcţie de puţin timp. Cert este că investiţia care s-a făcut acum este cu acte în regulă. S-a făcut hidroizolaţia cu o firmă cu renume. Nu ştiu care este numele societăţii care a executat acum doi ani lucrarea“, a declarat Ionela Dumitrescu, administrator la Asociaţia nr. 12 din Brazdă.
Nici locuitori de la blocul 20 din cartierul Valea Roşie nu ştiu la momentul acesta dacă acoperişul a fost făcut sau nu cu autorizaţie de construcţie. „Au venit la noi cei de la asociaţie, ne-au cerut câte 200 de lei de familie. Mai multe chiar nu ştiu, dacă s-a făcut sau nu proiect“, a povestit Liviu Cârjan.

Municipalitatea va mai demara o campanie pentru a le explica oamenilor cât de important este să facă unele investiţii la blocul în care locuiesc ca la carte. „Astfel firma care se ocup de proiect în cazul în care apar mici probleme este direct răspunzătoar“, a mai spus Carmen Licu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite