Craiova:Ford amenajează un muzeu în curtea uzinei de automobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Ford amenajează un muzeu în curtea uzinei de automobile
Craiova:Ford amenajează un muzeu în curtea uzinei de automobile

Compania americană vrea să facă în incinta fabricii din Bănie un mini-muzeu care să devină un punct de atracţie turistică.

Reprezentanţii Primăriei Craiova au anunţat că în acest sens s-au purtat discuţii cu oficialii Ford, cheltuielile aferente proiectului fiind suportate de constructorul de automobile care a început recent producţia la uzina de automobile din Bănie.
Potrivit primarului Solomon, ideea de a realiza un muzeu face parte dintr-o strategie mai amplă de promovare a muncipiului alături de brandul Ford. O altă propunere vizează înfrăţirea Craiovei cu oraşul natal al lui Henry Ford, Dearborne.
Investiţii locale pentru Ford.

De altfel, între administraţia locală şi vicepreşedintele Ford Europa, Wolgang Schneider, a fost stabilit un calendar de investiţii care să îmbunătăţească accesul în fabrică. Primarul Antonie Solomon a declarat ieri că americanii au cerut construirea unei noi staţii pentru tramvai şi autobuze, sprijin logistic pentru construirea unei parcări pentru camioane şi pentru maşinile angajaţilor companiei, precum şi semnalizări rutiere speciale pentru intrarea şi ieşirea din fabrică. „Au mai cerut şi o bretea în faţa fabricii de automobile, dar rămâne să mai discutăm pe marginea acestui subiect”, a afirmat ieri Solomon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului-şef, executivul primăriei va avea în vedere în următorii doi ani realizarea unui studiu de trafic complex, având în vedere că Ford va mări treptat producţia la Craiova. Documentul va evalua impactul activităţii în fabrică asupra circulaţiei din oraş, compania anunţând că din 2012, pe poarta fabricii va ieşi sau va intra un camion la fiecare cinci minute.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite