VIDEO/ 160 de ani în slujba cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii le-au explicat elevilor importanţa unui comportament preventiv
Jandarmii le-au explicat elevilor importanţa unui comportament preventiv

Anul acesta Jandarmeria Română împlineşte 160 de ani de la înfiinţare. Ca în fiecare an, cu această ocazie unităţile teritoriale din subordinea instituţiei organizează o serie de acţiuni specifice destinate publicului larg.

Ieri, pe lângă tradiţionala Cupă a Presei la Tir, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Craiova au prezentat un prim bilanţ al activităţii pe primul trimestru al anului 2010.  Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate sub egida „Jandarmeria Română – o forţă pentru siguranţa dumneavoastră” au fost expuse principalele misiuni şi rezultatele obţinute de jandarmii celor două uniţi.

Atât activităţile Grupării de Jandarmi Mobile Craiova cât şi cea a Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj s-au evidenţiat prin acţiunile şi misiunile realizate în slujba cetăţenilor, dar şi prin colaborarea cu instituţiile publice cu care au încheiate parteneriate pe linie de prevenire şi combatere a faptelor ilegale.


În domeniul ordinii publice, în perioada de referinţă, efectivele IJJ Dolj au executat 1.374 misiuni de ordine publică. Pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice au fost constatate 48 infracţiuni (10 independent şi 38 în cooperare cu Poliţia) cu 51 infractori, au fost aplicate 358 amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.200 lei, au fost conduse la poliţie 24 de persoane şi au fost confiscate bunuri în valoare de 560 lei.


“În perioada de referinţă, la baza activităţii întregului personal au stat prevederile actelor normative ce reglementează activitatea instituţiei, în scopul omogenizării comenzii unităţii, şi perfecţionării pregătirii cadrelor militare pentru îndeplinirea competenţelor date prin lege Jandarmeriei Române”, a declarat comandantul IJJ Dolj, colonel Constantin Florea.

Misiunilor desfăşurate de jandarmii IJJ Dolj s-au desfăşurat atât pe linie de ordine publică, cât şi pe cea a asigurării pazei obiectivelor, cele două direcţii de acţiune ale Inspectoratului. IJJ Dolj are încheiate 51 de planuri de cooperare şi protocoale de colaborare cu structuri ale MAI şi instituţii publice, pe baza cărora desfăşoară acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale


Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a desfăşurat în primul trimestru al anului 2010, atât în mod independent cât şi în colaborare cu alte instituţii, 907 misiuni în 219 localităţi din întreaga zonă de responsabilitate teritorială, folosind un număr de 12.124 de efective. În urma desfăşurării acestor misiuni au fost aplicate 463 de sancţiuni contravenţionale dintre care 68 avertismente scrise şi 395 amenzi în valoare de 114.990 lei. De asemenea au fost constatate 237 infracţiuni şi depistaţi 363 autori. 


Efectivele GJM Craiova au desfăşurat misiuni de menţinere, de asigurare şi de restabilire a ordinii publice, în locurile şi mediile cu potenţial criminogen ridicat, pentru descoperirea persoanelor sau grupurilor de persoane care pregătesc sau săvârşesc fapte ilegale.„Semnificative la acest capitol sunt acţiunile comune cu IPJ Dolj, urmărindu-se prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a participat zilnic cu un efectiv de peste 100 de jandarmi pentru sprijinirea colegilor de la Poliţie în desfăşurarea acţiunilor „Siguranţa”, „Strada” şi a altor acţiuni dispuse de conducerea ministerului”,  a declarat comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, general de brigadă Ion Constantin. Raza de competenţă a Grupării se întinde pe 8 judeţe.


160 de ani în slujba comunităţii

Acţiunile dedicatie aniversării a 160 de ani în slujba comunităţii continuă săptămâna viitoare. Printre acestea amintim lansarea de marţi a volumului „Jandarmeria la raspântii sociale - 1944-1990”, sub semnătura generalului de brigadă (r) Vasile Mihalache,  lansarea numărului aniversar al Revistei Jandarmeriei doljene editată de cele două unităţi, prezentări de exerciţii demonstrative, tehnici din dotarea inspectoratului, şi multe alte acţiuni.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite