Craiova: Un copil de cinci ani a fost accidentat în timp ce traversa strada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un copil de cinci ani a fost accidentat în timp ce traversa strada
Craiova: Un copil de cinci ani a fost accidentat în timp ce traversa strada

Un băieţel de 5 ani, din Pieleşti, se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce a fost lovit de un autocamion pe DE 70, în jurul orei 11.00. Poliţiştii spun că micuţul nu era supravegheat.

Citiţi şi:

Au gonit spre moarte

Două tiruri s-au răsturnat

Trei oameni au murit într-un accident rutier la Slatioara


Victimele de la Slătioara erau tineri, în floarea vârstei

O fetiţă de şase ani a fost lovită de un autoturism, în Slatina

Martorii spun că Emil Stancu (5 ani), din Pieleşti, încerca să traverseze strada printr-un loc unde nu există trecere de pietoni. Un autocamion care circula cu o viteză regulamentară, spun oamenii, l-a izbit in plin. „Nu am stabilit înca viteza, dar bănuim că se apropie de limita legală. Autocamionul este pentru transport marfă, însă în momentul producerii accidentului era gol. Din primele cercetări, reiese că băiatul nu fusese supravegheat, la momentul impactului“, a declarat Daniel Şania, agent şef la Poliţia Pieleşti.

"Copilul nu trebuia mutat decât de medici!"

Sătenii care locuiesc în apropiere de locul unde era să se producă o tragedie spun că şoferul autocamionului a acordat primul ajutor, dar nu trebuia să mişte copilul. "Într-adevăr, omul o fi vrând să-l ajute, dar când cineva este grav rănit nu trebuie mişcat. El l-a luat pe micuţ şi l-a băgat într-o altă maşină, care se afla la marginea şoselei. Copilul nu trebuia mutat decât de medici!", a spus un bătrân care trecea în acel moment pe aleea de lângă strada cu pricina.

Vecinii povestesc despre Emil că este un băiat foarte jucăuş, care are o situaţie familială delicată. Oamenii mai spun că băiatul  nu-şi cunoaşte tatăl şi că pe mama lui o pot vedea pe acasă o dată la un an. „E un copil din flori, care provine dintr-o familie dezorganizată. Mama este mută şi este plecată din ţara aproape tot timpul. Nu se ştie cine este tatăl său", a declarat Jean Popa (44 de ani), poliţist comunitar, căruia i-a murit un copil, pe aceeaşi arteră, în urmă cu şase ani.

Emil locuia doar cu bunicii. Ion Stancu (66 de ani) îşi aminteşte că se băgase în pat alături de nepoţel. „La prânz ne-am pus la somn, că am zis să ne odihnim puţin. Când m-am trezit, pe la ora 13.00, nu mai era lângă mine. Nevasta  era plecată la o vecină de peste drum. M-a strigat cineva să-mi spună că nepotul e călcat de o maşină. Îl iubesc ca pe ochii din cap”, ne-a spus bătrânul.

"Şoseaua morţii", la Pieleşti

Localncii spun că Drumul European E 70, care traversează Pieleştiul, este „şoseaua morţii”. În urmă cu patru ani, o tragedie s-a produs, în aceleaşi condiţii. Un copil de şapte ani şi jumătate a intrat sub roţile unei maşini. Tatăl îşi aminteşte cu groază despre momentul când şi-a pierdut copilul. „Şoferul care mi-a luat de lângă mine ce aveam mai drag pe lume mergea cu viteză mare, de peste 80. S-a văzut urma frânei pe stradă, care avea vreo 60 de metri. Băieţelul meu a murit, iar conducătorul auto a scăpat doar cu permisul suspendat”, ne-a mărturisit Jean Popa, tatăl micuţului decedat. Acesta nu paote înţelege de ce, pe o stradă, nu sunt decât două treceri de pietoni. „Maşinile au viteză foarte mare, pe această stradă. Oricând se poate întâmpla ceva rău. Părinţii nu pot sta fără încetare cu ochii pe copii. Tocmai de aceea este necesar să fie mai multe zebre, în primuk rând, dar şi o denivelare pe stradăm ca maşinile să fie obligate să nu depăşească viteza”, este de părere Jean Popa, care a trăit suferinţa de a-şi vedea copilul mort

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite