Craiova: Un copil de un an şi jumătate a fost abandonat în scara unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un copil de un an şi jumătate a fost abandonat în scara unui bloc
Craiova: Un copil de un an şi jumătate a fost abandonat în scara unui bloc

O fetiţă de un an şi jumătate, abandonată în scara unui bloc din zona gării, se află la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce a fost găsită de către locatari pe scara clădirii.

Micuţa a fost descoperită ieri după-amiaza, în jurul orei 16.00, de către Gheorghe Stănescu (48 de ani), care tocmai se întorsese de la serviciu. Acesta a sunat imediat la 112, după care alertat poliţia. “Fetiţa nu prezenta urme de violenţă sau de abuz şi era îmbrăcată decent. La acest moment poliţiştii efectuează cercetări, pentru stabilirea identităţii fetiţei şi a părinţilor”, a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

I se va căuta un asistent maternal


Medicii de la secţia de Pediatrie de la SJU au spus că fetiţa se simte bine, dar că va rămâne în spital până ce se va găsi un loc unde să poată fi dusă. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj au informat că, dacă fata este sănătoasă, vor încerca să îi găsească un asistent maternal. “După ce va fi externată, vom duce copilul la Institutul de Medicină legală, pentru a stabili exact vârsta acesteia, după care îi vom găsi, potrivit legii, un asistent maternal profesionist”, a declarat Cornel Băloiu, şef birou relaţii publice al DGASPC Dolj. Copila are zece kilograme, faţa ovală şi părul ondulat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite