Ziua Mondială a Sănătăţii / Medicii avertizează: "Administrarea în exces a antibioticelor poate duce la deces"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din Dolj au vorbit, de Ziua Mondială a Sănătăţii, despre efectele antibioticelor pe care unii bolnavi le iau "în mod abuziv".

Tema Zilei Mondiale a Sănătăţii din acest an este "Rezistenţa la agenţii antimicrobieni", iar sloganul "Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine". Specialiştii din Craiova au explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe organizate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, că antibioticele luate în exces pot fi fatale. "Se consumă în mod abuziv. Rezultatele pot fi dintre cele mai grave, de la scăderea imunităţii până la deces", a declarat medicul primar epidemiolog Ana Bobârnac. Doctorii spun că de multe ori prescriu pacienţilor medicamente fără să fie nevoie. "Medicii de familie sunt forţaţi să prescrie antibiotice, altfel pacientul merge singur la farmacie şi le cumpără. În aceste condiţii, un medic îşi poate pierde pacientul pe care îl are pe liste. Asta este! Aşa este sistemul!", a adăugat medicul epidemiolog Bobârnac.

Medicii de familie distribuie pacienţilor în această perioadă pliante cu informaţii despre riscurile la care se supun cei care iau antibiotice fără indicaţia unui specialist. Totodată, în şcoli vor fi organizate sesiuni pe această temă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite