Craiova:Becheţenii continuă petrecerea de Zilele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Becheţenii continuă petrecerea de Zilele oraşului
Craiova:Becheţenii continuă petrecerea de Zilele oraşului

După ce laureaţii Festivalului „Dunăre, apă - vioară“ vor fi premiaţi şi din nou aplaudaţi la scenă deschisă, astă-seară va fi iar spectacol de muzică populară.

Forfotă mare este de ieri în Bechet, când au început oficial Zilele oraşului. Localnici de toate vârstele şi-au dat întâlnire în Parcul Central întâi în semn de respect faţă de un om care a fost trup şi suflet implicat în viaţa Bechetului: Mitre Arambaşa. Muzeul, ce de acum îi poartă numele, a fost proiectul pe care l-a vrut lăsat peste timp altor generaţii. „Era cinstit şi iubea mult această zonă. Stau dovadă cele patru cărţi pe care le-a scris despre Bechet. Tata a pus suflet în tot ce a făcut aici, dar şi când lucra ca inginer agronom“, povestea cu lacrimi în ochi fiica sa, Carmen Păun. Şi parcă după sufletul omului s-au pregătit apoi să intre în scenă copiii şi tinerii din Ansamblul Victoria Gheorghe.

Costume populare, de la străbuni adunate

Purtând pe cap marame, gătite cu poale, zăvelci şi bete, copilele păreau rupte din basmele populare. La fel şi băieţii, care şi-au pus pe ei cămăşi cusute cu râuri la mâneci, la poale şi la gât. Iar după ce micuţii ansamblului au încins scena, a început a doua ediţie a Festivalului de folclor „Dunăre, apă - vioară“, al cărei juriu a fost prezidat de interpretul Gheorghe Roşoga. Concurenţii, de generaţii diferite, au interpretat o doină şi un cântec, acompaniaţi de instrumentişti ai Orchestrei Ansamblului Doina Gorjului.

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi despre petrecerea de la Bechet.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite