Zeci de mii de saci cu gunoaie, adunaţi în Dolj de voluntarii „Let’s do it, Romania!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele calcule ale organizatorilor indică 28.000  de saci strânşi din localităţile  judeţului, mai puţin Craiova.

Împrejurimile Băniei le-au dat de lucru voluntarilor, în mare parte elevi, aceştia găsind suficientă mizerie cât să umple aproape 8.300 de saci, conform raportărilor provizorii ale echipei „Let’s do it, Romania!“  Ei au luat urma gunoaielor din zone precum Centrua de Nord (Avicola, Hanul Doctorului, Bariera Vâlcii), Podari, Rovine, Făcăi, Preajba sau Bucovăţ.

„Dorim să facem remarcată prezenţa copiilor cu nevoi speciale de la Şcoala Sf. Mina, care au acţionat în zona Avicola. Cei aproximativ 45 de copii nu s-au lăsat intimidaţi de cantitatea mare de gunoi existentă sau de mărăcinii care ascundeau murdăria. Ei, mai mult ca oricare alţi colegi de la şcoli normale, prezenţi în acea zonă, au dorit să facă ceva! Nu s-au dat în lături şi nu au vrut să plece până nu au încărcat sacii în maşinile de gunoi!“, a precizat Mădălina Marinescu, coodonator comunicare în judeţul Dolj.

Aproape 50 de angajaţi din cadrul unui supermarket craiovean au împânzit pădurea de la Breasta, iar cu utilajele aduse de ei au lucrat la amenajarea parcărilor. În zonă au muncit şi 30 de voluntari ai Asociaţiei „Şanse egale pentru fiecare“. De maldăre de gunoaie au avut parte şi cei de la Asociaţia „Mereu pentru Europa“, care s-au mobilizat la Preajba şi Bucovăţ, unde 30 de persoane au adunat 300 de saci cu mizerie.

Rezultatele finale „Let’s do it, Romania!“ în Dolj vor fi prezentate pe 28 septembrie. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite