Zeci de corigenţi, pregătiţi de bacalaureatul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au trecut cu brio de examenele de corigenţă se pot înscrie mâine pentru a doua sesiune a BAC-ului, ce va începe pe 23 august.

Înscrierile se fac la şcoala unde a învăţat fiecare din cei 290 de liceeni care nu au avut note de trecere la una sau mai multe discipline. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr, acest lucru se va face automat de către secretariatele unităţilor de învăţământ. „Este doar o chestiune din oficiu. Cei care au promovat examenul de corigenţă acum îşi făcuseră opţiunile din aprilie, însă la acea vreme nu ştiau care le va fi situaţia la sfârşitul anului şcolar“, precizează Gîdăr, menţionând că pentru a doua sesiune a bacalaureatului 2010 sunt deja înscrişi aproape 2.300 de absolvenţi de liceu. Centrul unic de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale va fi Colegiul Naţional Elena Cuza. Pe 23 august este programată româna, pe 25 şi 25 limbile franceză, engleză şi germană, iar pe 26 şi 27 urmează evaluarea competenţelor digitale. 

La sesiunea trecută s-au înscris mai bine de 6.700 de absolvenţi de liceu, însă prezenţi în sălile de examen au fost mai puţini de 6.500. Din aceştia, 4.213 au promovat. O treime s-a declarat nemulţumită de rezultate şi a depus contestaţii. 12 dintre candidaţi au fost eliminaţi. Procentul de promovabilitate a fost de 65,25%, mai mic cu aproximativ douăsprezece procente decât anul trecut.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite