Craiova: Zaibărul le-a sucit minţile oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Zaibărul le-a sucit minţile oltenilor
Craiova: Zaibărul le-a sucit minţile oltenilor

Sărbătoarea vinului a umplut la un semn Parcul Central cu zeci de localnici şi oaspeţi veniţi din ţară şi de dincolo de Dunăre. Startul chefului l-a dat chiar Zeul Bachus, din mijlocului carului la care nea Marin Piciu le înhămase pe Breaza şi pe Floricica.

“E ziua vinului şi să veniţi cât de mulţi!”, le-a strigat în gura mare Zeul Bachus cel încoronat cu flori de toamnă, ce ţinea straşnic în  mână o oală de pământ, plină ochi cu vin tare, oltenesc.

image


Şi cum poftă de petrecere era din plin, oamenii nu se lăsară rugaţi de două ori şi începură a se-mbujora cu zaibăr şi roşioară. Căci au făcut din plin anul acesta vin. Nu e familie să nu aibă vreo 500 de litri de licoare magică, în bătătură.

image
image



Cuprinşi de voie bună, oamenii începură a-şi clăti ochii cu o paradă a portului popular prezentată de copiii ansamblurilor “Bordeiaşul” de la Călăraşi şi “Victoria Gheorghe” din Bechet.

image



Rămâneţi pe craiova.adevarul.ro pentru a vedea ce lucruri de pomină s-au petrecut astăzi la Sărbatoarea Vinului din Bechet

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite