Zace pe un pat de spital, după ce a salvat zeci de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Florentina Vana are nevoie de 50.000 de euro pentru a câştiga pariul cu viaţa. După ce a luptat în fiecare zi pentru viaţa micuţilor care îi treceau pragul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, tânăra de 27 de ani are nevoie acum de ajutorul nostru.

Drama care a schimbat viaţa slătinencei Florentina Vana a început în urmă cu 12 ani. Tânăra, pe atunci o adolescentă entuziastă, de numai 15 ani, a dat piept cu primele probleme de sănătate. După nenumărate controale şi diagnostice puse de medici, precum otită sau polipi, Florentina avea să afle că are o tumoră, denumită în termeni medicali „neurinom acustic“. Nimeni nu mai credea atunci că viaţa ei poate fi salvată, însă a fost operată şi a reuşit să treacă peste acest impas cu fruntea sus şi plină de speranţă. În urma intervenţiei chirurgicale, Florentina a suferit mai multe sechele: şi-a pierdut auzul la urechea stângă şi a făcut semipareză facială pe aceeaşi parte.

A vrut o carieră în Medicină


Viaţa ei nu s-a oprit la primele obstacole. Fire luptătoare, tânăra şi-a propus atunci să devină medic. „Eu nu am fost niciodată de acord pentru că ea trecuse prin atâtea, iar Facultatea de Medicină este foarte grea. Dar ea tot timpul îmi spunea: «Tati, aşa cum alte persoane m-au salvat pe mine de la moarte, asta vreau să fac şi eu»“, spune, cu lacrimi în ochi, Gheorghe Vana, tatăl Florentionei. Cu multă ambiţie şi încredere în viitorul său, tânăra a absolvit anul trecut Facultatea de Medicină din Craiova, iar acum a intrat în echipa salvatorilor de vieţi, fiind medic rezident pediatru la Spitalul Nr. 1 din Bănie.

Soarta nu a fost, nici în continuare, blândă cu Florentina. După ce s-a împlinit din punct de vedere profesional, sănătatea avea să-i facă din nou probleme. În urmă cu două săptămâni, cea care alina durerile şi spaima micuţilor pacienţi a primit o veste cumplită. „Venise de la muncă şi, obosită fiind, s-a pus în pat, iar ventilatorul era pornit. A dormit în curent în jur de trei ore. Atunci a început să o doară capul şi în spatele ochiului. Asta se întâmpla într-o vineri. Deşi a încercat să ne ascundă pentru a nu ne îngrijora, am aflat că are probleme, am mers la ea, i-am dat pastile. Luni, la numai două zile de la durerile de cap, am aflat că i-a apărut o nouă tumoare, dar de data asta pe partea dreaptă“, povesteşte tatăl tinerei. Florentina a cedat, dar familia ei a început o luptă contracronometru.

Îşi vând casa pentru ea


O intervenţie în România ar presupune pentru Florentina riscul de a-şi pierde auzul, însă o operaţie în Germania, acolo unde există un aparat special pentru aceste afecţiuni, i-ar putea reda tinerei speranţa la o viaţă normală. Banii sunt acum cea mai mare problemă a familiei Vana. Aproape 50.000 de euro, costul operaţiei, este o sumă fabuloasă pentru o familie modestă ca a Florentinei. „Noi facem orice pentru copilul nostru. E o sumă foarte mare, dar am luat legătura deja cu clinica din Germania şi suntem aşteptaţi acolo cât de curând. Nu ne permitem să pierdem timpul. Noi am scos deja apartamentul nostru cu două camere la vânzare, dar nimeni nu se interesează de el din cauza crizei“, explică Gheorghe Vana, care lucrează ca taximetrist.

Cum puteţi s-o ajutaţi pe tânăra doctoriţă?

Dacă vreţi să-i daţi o mână de ajutor Florentinei Vana, pentru ca aceasta să revină la Spitalul de Urgenţă şi să continue salvarea micuţilor aflaţi în suferinţă, puteţi face donaţii în conturile deschise la Banc Post, Sucursala Olt, oraş Slatina:

Cont IBAN RON RO36BPOS29007096064RON01
Cont IBAN EURO RO68BPOS29007096064EUR01

Titularul conturilor este Vana Gheorghe, tatăl Florentinei. Orice sumă contează pentru familia tinerei de 27 de ani. Pentru Florentina orice clipă înseamnă prea târziu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite