FOTO Yazaki a inaugurat fabrica din Caracal. Investiţii de patru milioane de euro şi 1.000 de angajaţi până anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yazaki
Yazaki

Producătorul japonez de componente, care lucrează pentru Ford a investit peste patru milioane de euro și are 580 de angajați

Uzina de cabluri auto, situată pe strada Vornicul Ureche din Caracal este amenajată într-o clădire închiriată de la fabrica de confecții „Romanița“. Inaugurarea fabricii a avut loc ieri, în prezența prim-ministrului Emil Boc și reprezentanți ai autorităților locale. Premierul Boc a făcut un tur al fabricii alături de reprezentanții companiei japoneze și a plantat un copac în fața clădirii.

„Extinderea producției prin deschiderea noii fabrici din Caracal ne va permite să continuăm parteneriatul strategic încheiat cu Ford. Vom crește numărul locurilor de muncă în regiune, suplimentar față de locurile de muncă deja create de Yazaki de la intrarea pe piața componentelor auto din România”, a declarat Jorge Damasceno, director general al Yazaki România. În prezent, fabrica din Caracal are 580 de salariați, însă planurile uzinei sunt să continue angajările. „Atunci când vom atinge capacitate maximă de producție vom avea 1.000 de angajați“, a mai spus Jorge Damsceno.

Yazaki

Click pe poze pentru FOTOGALERIE de la eveniment !

La inaugurare a fost prezent președintele Ford România, Jan Gijsen și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Jan Gisen a declarat că „în ciuda recesiunii economice, Ford și-a păstrat o poziție importantă pe piața auto“.

Componente pentru B-Max

În prezent, în fabrica din Caracal se lucrează cabluri auto pentru modelul Fiesta, în viitorul apropiat urmând să se lucreze piese pentru noul model B-Max, a cărui producție va începe anul viitor la uzina din Craiova. Compania japoneză are deschise unități de producție și în orașul Arad. Yazaki este a doua mare firmă care investește în regiunea Oltenia, după producătorul de componente din plastic, IAC Group. Furnizorul Ford va pompa 58 de milioane de euro în unitatea de producție din orășelul oltenesc Balș, zece milioane fiind deja investite în contrucția fabricii.

Cele două firme partenere Ford au recrutat sute de angajați, în timp ce pentru uzina din Craiova au fost angajaţi doar 90 de electricieni. Un alt furnizor Ford este firma Kirchhoff care a căutat la ultima bursă de locuri de muncă 20 de sudori pentru fabrica pe care urmează să o deschidă pe platforma industrială. Nemţii, care vor furniza o treime din caroseria noului Ford B-Max, au anunţat deja că vor să angajeze, pentru început, 200 de oameni în Bănie.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite