WC-urile bolnavilor de la cel mai mare spital din Oltenia vor fi spălate de Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată o toaletă de la Spitalul Nr 1 din Craiova!
Aşa arată o toaletă de la Spitalul Nr 1 din Craiova!

UE a alocat peste 8.000.000 de euro pentru renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Cu aceşti bani, ambulatoriul va fi conectat la internet, dotat cu termopane şi cu toalete moderne.

Licitaţia pentru firma care se va ocupa de renovare va avea loc în luna ianuarie, când vor începe lucrările. Potrivit proiectului, va fi pietruită parcarea din faţa instituţiei şi curăţit spaţiul verde, scările de la intrare vor fi împărţite în scări pentru adulţi şi pentru copii, vor fi realizate rampe pentru persoanele cu handicap.

FOTOREPORTAJ Cum arată un spital din România, de la WC-urile bolnavilor până la biroul managerului

Structura de rezistenţă a policlinicii va fi refăcută în totalitate, astfel încât să nu cedeze la mişcările seismice puternice. „Se va face un sistem de dren împrejurul fundaţiei şi de rigole, pentru scurgerile fluviale. Cabinetele vor fi recompartimentate, vor mai fi înfiinţate cinci cabinete medicale”, a declarat Ileana Măjină, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dolj.


Termopan şi internet în cabinetele medicilor

Holurile cu pereţii decojiţi şi scaunele din policlinică vor fi înlocuite, în doi ani, de pereţi de carton, tavane false şi de canapele moderne. Autorităţile locale spun că medicii vor avea instrumente de calitate, cu care îşi vor putea face meseria fără probleme. „Vor fi aduse cărucioare rulante, materiale sanitare de calitate, precum aspirator medical, colonoscop, mamograf, endoscop”, a mai spus Ileana Măjină. Directoarea a precizat că toate cabinetele medicilor de la etajele 1 şi 2 vor avea sisteme de ventilaţie şi încălzire moderne, internet, iar la ferestre va fi pus geam termopan.Şi toaletele bolnavilor vor atăta ca noi, anunţă edilii, pentru că instalaţiile sanitare vor fi schimbate chiar din primele luni ale anului viitor.  

"Ne-am săturat de mizerie!"

Bolnavii spun că aşteaptă cu nerăbdare să vadă transformarea. „Măcar să fie puse pună în practică mai repede toate îmbunităţirile, să vedem şi noi că se face în spitalele de stat ceva. Ne-am săturat de condiţiile care ni se oferă, de mizerie şi de tratamentul pe care îl primim în spitale”, ne-a spus Iulica Vantic, pensionară.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite