FOTOGALERIE „Voluntarul anului 2011“ în Craiova, la muncă în Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana iubeşte lectura şi lumea cărţilor
Dana iubeşte lectura şi lumea cărţilor

Dana Bratu, inginer de sisteme multimedia, şi-a primit titlul pentru implicare activă în comunitate galei organizată de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă şi Centrul Voluntaris.

A intrat în rândurile vountarilor din Craiova când a ajuns la concluzia că are prea mult timp liber. S-a întâmplat în studenţie, când urma cursurile Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică. Nu lasă bine un proiect şi este deja implicată în altul, fericită să fie în mijlocul oamenilor care vor să schimbe ceva la ei şi în comunitatea în care trăiesc.

„M-am oferit mereu când a fost nevoie de mine. Nu am căutat niciodată o organizaţie anume, ci doar proiecte deosebite şi oameni interesanţi. Contează ce, cum şi cu cine munceşti, nu neapărat sunt ce umbrelă faci asta“, a povestit Dana.

Recunoaşte că graţie proiectului „Democracy like a movie“ a servit o porţie zdravănă de istorie, despre evoluţia democraţiei, într-un schimb de experineţă cu tineri din Grecia. A făcut parte şi din echipa de implementare a unui alt proiect „Democracy through dance“, a pus mâna pe sapă la plantat de copaci la Coşoveni, aproape de natură fiind chiar de la prima ei acţiune în cadrul Zilelor Studentului Ecologist, şi-a sporit informaţiile despre „Europa noastră“ şi drepturile omului.

Dana Bratu, de partea voluntarilor activi în comunitate

Click pe POZE pentru GALERIE FOTO

„Am ieşit din cuşca mea de tehnic şi softuri şi am norocul să mă dezvolt printre oameni de bună calitate, din diverse domenii de activitate, care au scopuri, idei, putere de muncă, ştiu să zâmbească şi cred în soluţii“, a mărturisit Dana.

În trei ani de când poate spune că a prins cu adevăratul gustul voluntariatului a învăţat cât mai mult în ideea că la un moment dat îi va fi de folos şi în profesie. Plasând CV-uri în căutarea unui job unde voluntariatul să fie privit ca experienţă profesională a descoperit însă că miile de ore de participare efectivă la derularea proiectelor menite să deschidă minţi, să modeleze compormanete, să fie plus de cunoaştere, sunt importante doar pentru voluntari, nu şi pentru piaţa muncii de astăzi.

„Chiar dacă se zice că voluntariatul dă bine, aici nu contează“, a precizat tânăra de 25 de ani. Acum, mai mult ca niciodată, ia foarte în serios varianta plecării din România, şi culege informaţii despre Canada, ţară pe care o consideră alternativă la viaţa de aici, unde i se pare revoltător că nici nu i se dă şansa să înceapă.

„Angajatorii cer experienţă profesională, eu le vorbesc de voluntariat, ei spun că nu e relevant. Păi, ar trebui să nu mai dormim nici noaptea ca să putem munici în anii de studii şi să mai facea şi şcoală serioasă“, a mai spus „Voluntarul anului 2011“, transând un portret al României ca „ţara tuturor posibilităţilor în minus“.

Săptămâna aceasta Dana se va alătura altor voluntari şi îi vizita pe copiii internaţi în Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cărora le-au pregătit daruri de Crăciun.

„Mă dezvolt printre oameni de bună calitate “, Dana Bratu, voluntar

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite