Craiova: De la Mambo Siria, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Nu mă aşteptam“, a mărturisit primarul Craiovei, Antonie Solomon, în timp ce se îndrepta ieri încătuşat către duba care l-a dus în arest pentru 29 de zile.

Procurorii DNA l-au dat rapid „în jujeu“, cum zicea regretatul Marin Sorescu, poet cinstit de edil cu nici două săptămâni în urmă, la conacul lui Mircea  Dinescu de la Cetate. Un bairam plătit din bani publici, cu invitaţi iubitori de poezie (n-a mai venit Elena Udrea, ca anul trecut, dar Gigi Neţoiu, da) si cu nelipsita formatie Mambo Siria!

„Ce se întâmplă?“, se întreabă prezentatoarele TV, năucite că a mai fost arestat un edil al puterii, după Mircia Gutău, primar la Râmnicu Vâlcea - tot luare de mită, tot 50.000 de euro. Condamnat la trei ani şi jumătate cu executare, acesta aşteaptă după gratii rezultatul unei contestaţii în anulare, ce invocă un temei mai degrabă moral, decât legal. Judecătorii l-au găsit vinovat ca în poemul lui Sorescu despre cercul care alerga prin praful din Bulzeşti şi, din trei pe lângă care trecea, doi îl vedeau, unul ba.


72% dintre râmniceni l-au votat pe Gutău primar în 2008, deşi acesta stătuse patru luni în arest, în 2006. La fel, peste 500 de craioveni au protestat aseară în centrul oraşului împotriva arestării lui Solomon. Consilierii locali s-ar putea gândi să îi acorde titlul de cetăţean de onoare înainte de pronunţarea unei sentinţe, nu după, cum au făcut cei din Râmnic. Nu doar că te plimbi gratis cu autobuzul, dar poate fi o circumstanţă atenuantă!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite