Craiova: Victimele beizadelei Covei spun că justiţia din Craiova i-a tratat cu vorbe goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Victimele beizadelei Covei spun că justiţia din Craiova i-a tratat cu vorbe goale
Craiova: Victimele beizadelei Covei spun că justiţia din Craiova i-a tratat cu vorbe goale

Craioveni bătuţi şi accidentaţi de fiul judecătorului pe la lângă Curtea de Apel Craiova spun au avut mult de suferit de pe urma lui Iustin Covei. Acestea au plătit bani grei la judecată, dar verdictul magistraţilor a fost de fiecare dată acelaşi: NUP - neînceperea urmăririi penale.

Una dintre victimele lui Iustin Covei este un taximetrist din Bănie, Victor Drosu (41 de ani). Bărbatul povesteşte că într-o noapte de vară din 2004 s-a trezit înconjurat de opt motoscutere, în timp ce încerca să transporte o clientă cu maşina, din zona KFC, de pe Calea Bucureşti. O noapte ca-n filmele de groază, spune craioveanul, când şi-a văzut moartea cu ochii.

„Chiar dacă o trupă de indivizi mă înconjurase, am încercat să trec printre ei. La un moment dat, acest Covei s-a apropiat de uşa maşinii, a spart geamul şi m-a izbit tare cu pumnul. Cred că avea la deget un ghiul mare, pentru că am simţit pe obraz o lovitură extrem de dureroasă. Am pornit maşina, în cele din urmă, şi am reuşit să scap cu zile”, spune craioveanul, care a depus imediat plângere împotriva tânărului, pentru lovire şi alte violenţe.

Istoria cu bătaia s-a repetat, o lună mai târziu, într-o zi de august. Pe când îşi făcea meseria, Victor Drosu a observat prin oglinda retrovizoare că este urmărit de mai multe maşini ultimul tip. Taximetristul şi astăzi suspectează că la mijloc a fost o răzbunare din partea lui Covei, pentru că bărbatul s-a încumetat „să-şi încerce forţele” cu fiul unei persoane importante din Cetatea Băniei. „M-au înconjurat cu maşinile, din care au ieşit mai mulţi indivizi, ţinând bâte în mâini. Am pornit taxi-ul să mă strecor printre ei, dar indivizii m-au baricadat şi m-am ales cu geamurile sparte şi cu uşile distruse. Am plătit 12.700 lei ca să o repar”, spune Victor Drosu, care nu s-a lăsat intimidat şi s-a dus la Institutul de Medicină Legală, de unde şi-a scos un certificat medico-legal pentru şase zile de îngrijiri medicale, dar care s-a ales cu autorizaţia de taximetrie anulată.

„Am plătit doi avocaţi să mă ajute în instanţă. În plus, cheltuielile de judecată, de 300 lei în 2006, le-am suportat tot eu. Într-o zi, când m-am prezentat la termen, tatăl lui Iustin Covei mi-a propus să «ne înţelegem» şi a vrut să îmi dea bani, ca să tac. L-am refuzat din start, i-am zis că nu mă interesează banii lor. I-am mai spus că eu provin dintr-o familie în care tata e cioban, dar e cinstit. Mai ştiu că o altă victimă a lui Iustin Covei, dintr-un accident rutier, a cedat, iar judecătorul a reuşit «să-i cumpere tăcerea». În ceea ce mă priveşte, nici măcar nu am avut posibilitatea să-l văd pe procurorul care s-a ocupat de dosar. În 2006, s-a dat hotărârea de neîncepere a urmăririi penale pentru acest Covei, iar eu nu am ştiut acest lucru până acum o lună, pentru că avocaţii mei îmi spuneau că ancheta e în curs de desfăşurare, iar ea se terminase demult ”, spune bărbatul care s-a angajat între timp la o firmă de taximetrie din oraş. 


La cinci ani după ce a fost snopit în bătaie, în plină stradă, concluzia taximetristului rămâne neschimbată: „Dreptatea în România, cel puţin în Craiova, nu există, când la mijloc intervin oameni cu putere. Noi, cei fără influenţă, suntem egali cu zero în sălile de judecată”, a încheiat Victor Drosu.

Urmareşte „Adevărul de Seară“, ediţia de Craiova, şi Adevărul pentru a afla cum au avut de suferit victimele lui Iustin Covei.

Citeşte aici totul despre faptele lui Iustin Covei, fiu de judecător şi nepot de procuror:

Covei, în arest pentru 29 de zile
Imunitate pentru prinţişorul Ciovei

Magistraţii judecă cererea de arestare pentru Covei

Reţeaua lui Covei şi Nixon a tras milioane de euro de pe carduri

Iustin Covei îi cerea mamei sale bani de buzunar 

Poliţiştii nu au reuşit să ridice maşina lui Covei

Covei a fost arestat pentru carduri clonate

Covei, fiul penal al oraşului

Iustin Covei mesteca gumă când a fost ridicat de mascaţi

Cum falsifica Iustin Covei carduri în casa bunicilor


CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite