Viceprimarul Mărinică Dincă: „E mizerie pe străzi, dar anul ăsta avem bani să ne lăfăim!“. Cum vor afla şoferii de la poliţiştii locali ce străzi sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul cu atribuţii de primar susţine că Bănia a intrat, pentru prima dată, fără datorii într-un nou an. Edilul preconizează că în 2011 municipalitatea va avea fonduri sufi ciente pentru investiţii din reducerea salariilor şi din disponibilizări.

Viceprimarul Mărinică Dincă a vizitat ieri redacţia AdS Craiova şi a răspuns la întrebările adresate de cititori pe site-ul nostru. Edilul a discutat cu jurnaliştii timp de o oră şi jumătate despre problemele cu care se confruntă Bănia, dar şi despre planurile de viitor ale municipalităţii.

image

La 10 luni de când a preluat atribuţiile primarului Antonie Solomon, Mărinică Dincă spune că „a învăţat foarte multe lucruri“. „În primul rând, că trebuie să fii exigent cu tine însuţi şi abia după aceea să le ceri acelaşi lucru şi celorlalţi. Dacă văd că eşti mai moale, mai liniştit, şi ei o să fie la fel“, spune
viceprimarul.

Preţul datoriilor şterse: mizerie pe străzi

În ceea ce priveşte investiţiile de anul acesta, Mărinică a făcut o trecere în revistă a proiectelor europene care vor demara în 2011 şi a vorbit despre resursele financiare ale primăriei. Edilul este surprinzător de optimist, declarând că Bănia „are anul ăsta mulţi bani“ şi că „pe investiţii, craioveni vor vedea mai mulţi bani ca niciodată“.

„Avem o puşculiţă cu bani, pentru că am intrat în noul an fără stresul datoriilor, nu ca în anii trecuţi. Avem acum aproape două milioane de euro în cont“, susţine Mărinică.

image

Fondurile de care dispune municipalitatea au fost asigurate în urma restructurării de la Salubritate şi a diminuării salariilor primite de angajaţii din primărie. „Am stins datoriile cu sacrificii care, din păcate, se văd pe străzi. S-au redus foarte mult cheltuielile cu salarizarea: au fost daţi oameni afară, s-au redus salariile cu 25 la sută“, a explicat edilul.

Acesta susţine că „banii trebuie poziţionaţi după o anumită gândire ce priveşte dezvoltarea oraşului şi nu achiziţia de bunuri şi servicii“.

image

Şoferi informaţi cu hărţi despre străzile închise

În ceea ce priveşte restricţiile de circulaţie care vor fi impuse odată cu demararea lucrărilor la pasajul suprateran de la kilometrul 0 al oraşului şi la centrul multifuncţional din cartierul Romaneşti, Mărinică Dincă susţine că şoferii vor fi informaţi cu hărţi împărţite în intersecţii de poliţiştii locali. Proiectele vor începe în luna aprilie.

Întrebări la secundă:

1. V-a afectat criza?

M.D.: M-a afectat uitându-mă în lege care spune că salariul a fost redus cu 25 la sută.

2. Ce salariu aveţi?

M.D.: 25 milioane sumă netă

3. Vă e dor de avocatură?

M.D.: Câteodată da. Era mult mai multă libertate şi posibilitate de comunicare cu toate mediile mult mai mare.

4. Dar din punct de vedere financiar?

M.D.:Este evident. Dacă că uiaţi în fişa fiacală câştigam mult mai mult atunci decât acum. Nu în fiecare an, dar în ultimii ani câştigam mai mult.

5. Aveaţi o relaţie bună cu domnul Antonie Solomon?

M.D.: Era o relaţie normală. Cum ai şi tu cu şefii tăi (zâmbeşte)

6. Ce credeţi că v-ar reproşa domnul Solomon dacă s-ar întoarce la primărie?

M.D.: Nu are importanţă, pentru mine nu are importanţă. Pentru mine e mai important să ştiu că atât cât am stat am făcut lucriri cât mai bine şi că se vede că e bine. Trebuie să ai liniştea interioară că ai făcut ce trebuia la momentul respectiv.

7. Aţi candida pentru un mandat de primar?

M.D.: La capitolul ăsta răspunsul este nu. Dacă vorbim de plăcere este nu. Este o treabă care este extrem de grea şi nu ai cum să spui că este un lucru care te face să fii foarte bucuros. Dacă pleci la ora 7 şi termini la ora 6 seara eşti foarte obosit. Momentele  de bucurie sunt atunci când simţi că după atât de multă muncă vine şi rezultatele. Eu o iau ca pe o muncă de zi de zi nu ca o satisfacţie personală. Am luat-o ca pe o muncă de zi cu zi şi nu am o chestiune să simt o bucurie imensă că muncesc 10 ore sau 12 ore.

8. Şi dacă vă obligă partidul?

M.D.: Eu vreau să nu existe această obligaţie.

9. Vă simţeaţi mai bine în postura de viceprimar?

M.D.:  Să fim cinstiţi să recunoaştem că era mult mai comod. Vioara întâi era primarul şi tonul îl dădea tot primarul, cum e firesc.

Stai pe craiova.adevaru.ro pentru a afla ce proiecte pregăteşte primăria pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite