Vicele Mărinică Dincă s-a întâlnit cu reprezentanţii ONG-urilor ţiganilor din Craiova. Află de ce probleme s-au plâns rromii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul s-a întâlnit în cursul zilei de astăzi cu reprezentanţi ai Organizaţiei Romilor Cărămizari şi ai Agenţiei de Consiliere şi Sprijin pentru Minorităţi şi Persoane Defavorizate din România (ACS - MPDR) pentru a discuta despre problemele comunităţilor de romi din Craiova. Ţiganii au spus că sunt nemulţumiţi de infrastructura din cartierele populate de rromi, lipsa apei potabile şi a locurilor de muncă.

Aceştia au făcut solicitari pentru intervenţii în diverse domenii: educaţie, sănătate, acte de identitate, infrastructură, locuinţe, locuri de muncă şi ajutor social. Comunitîţile vizate au fost cele din Faţa Luncii, Catargiu, Popoveni, Romaneşti, Făcăi, Drumul Apelor, Craioviţa, Brestei, Eliza Opran, Cernele.

„Am dori să se intervină  la partea de infrastructură rutieră în cartierul Faţa Luncii, acolo unde drumurile au avut de suferit în urma efectuării lucrărilor de canalizare. Strada Bucovăţ este o zonă intens circulată.  dar foarte  murdară. Pe aceasta stradă sunt depozitate foarte multe gunoaie”, a spus celor prezenţi în sală Ion Bâlteanu - preşedintele Romilor Cărămizari.

În timp ce Dumitru Nicolae, expert pe problemele romilor, a atras atenţia asupra faptului că în cartierul Hanul Roşu nu este apă potabilă, Mircea Cojocaru, preşedinte ACS –MPDR, s-a plâns de lipsa locurilor de muncă pentru ţigani.

image

Aşa cum era de aşteptat, viceprimarul Mărinică Dincă a dat garanţii că problemele vor fi analizate şi rezoltate de către municipalitatea în funcţie de posibilităţi.

„În privinţa lucrărilor la infrastructură rutieră se va acţiona începand din primăvară în toate zonele Craiovei. În privinţa mizeriei de pe strada Bucovăţ aş vrea sa vă rog să fiţi mai atenţi cu cei care şi-au făcut obiceiul de a arunca gunoiul pe unde nu trebuie. Pentru zona Hanul Roşu o sa analizăm posibilitatea de a face fântâni publice, iar în Drumul Apelor  va merge cineva de la Compania de Apă să vadă care este situaţia şi ce se poate face pentru locuitorii de acolo“, a declarat Mărinică Dincă.

Acesta a dat asigurări că în curând se vor fi reangajate la Salubritate 100 de persoane din cele disponobilizate. „Din primăvară, în Craiova, piaţa muncii se va dezvolta pentru că vor începe foarte multe lucrări şi va fi nevoie de multă forţă de muncă, inclusiv necalificată“, a mai spus edilul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite