Craiova: Veterinarii sunt asaltaţi de animale alergice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Veterinarii sunt asaltaţi de animale alergice
Craiova: Veterinarii sunt asaltaţi de animale alergice

Peste două sute de patrupede au ajuns la clinica medicului veterinar Doru Safta cu alergii, în luna iulie. Cele mai multe reacţii au fost la muşcăturile de purici, căpuşe, ţânţari, albine, praf, iarbă, dar şi la alimentaţia excesiv de grasă.

Câinii de talie mare, precum Dog German, câinii ciobăneşti dar şi mioritici sunt printre cei mai afectaţi de alergiile de sezon. Craiovenii au dat năvală în cabinetele medicilor veterinari cu necuvântătoare suferind de dermatite, boli de piele manifestate prin mâncărimi, iritaţii ale pielii, usturimi şi chiar umflături. Oscar este cel mai recent „pacient” al  singurei clinici veterinare din Bănie.


Oscar s-a trezit cu pete pe gât


Proprietarii Rottweiller-ului ne-au povestit că au început să-şi facă griji sâmbătă seara, când au observat pe gâtul animalului câteva pete.”Credem că de vină este hrana cu proteine în cantităţi prea mari. «Băieţelul nostru» a mai păţit aşa ceva şi verile trecute”, ne-a spus Paul Vrancea, proprietarul animalului. Ajuns pe mâinile medicului, Oscar a devenit destul de jucăuş. „Parcă nu ar avea nimic. Întotdeauna este la fel de plin de viaţă”, adaugă craioveanul. Spre deosebire de Oscar, Traian, un Dog German mai abătut, se scarpină întruna. Geta Maricica, stăpâna, crede că Traian a fost muşcat de un ţânţar. „Ştiu că este mai sensibil la pişcături. Dar de fiecare dată l-am îngrijit şi i-a trecut repede. Îl ducem la doctor, ca să nu i se facă rău. I-a apărut o zgârietură, de la râcâiturile cu labele”, ne zice femeia.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, care sunt afecţiunile de care animalele pot suferi pe timp de vară.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite