Valerică Găman e băiat de „miliţian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl fotbalistului transferat de Dinamo lucrează la „rutieră“ de 34 de ani în judeţul Dolj. Valerică Găman a devenit al 26-lea fotbalist care ajunge de la Ştiinţa la Dinamo, iar oltenii sunt revoltaţi. Nu şi tatăl său, angajat al MAI. 

Valeriu Găman, poliţist de meserie, şi-a îndreptat toţi fiii către fotbal, iar mezinul familiei, Valerică, a ajuns cel mai cunoscut. Părintele îşi ducea copiii cu maşina la antrenamente pe ruta Băileşti - Craiova, în fiecare dimineaţă, după care începea munca. Acum s-au împlinit 34 de ani de când poartă uniforma albastră cu chipiu alb sau a condus prima dată Dacia 1310, inscripţionată cu „Miliţia" pe portiere. Interesant e că fiul său Valerică a ajuns acum să apere culorile lui Dinamo, echipă care aparţine de Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi al cărui slujbaş tatăl său e de-o viaţă.

„Am primit multe ameninţări"

În plus, „câinii" sunt marii rivali ai Universităţii Craiova, dar olteanul nu are resentimente. „Băiatul meu e în continuare oltean, chiar dacă s-a dus la Dinamo. A făcut un compromis, dar asta nu înseamnă că nu va da totul pentru echipă. E profesionist. Este şi va rămâne oltean, în sufletul său, şi nu va uita niciodată de unde a plecat", a explicat acesta decizia fiului său.

„Am primit multe ameninţări, şi băiatul la fel, dar el e dezamăgit după tot ce a îndurat la Craiova. A vrut chiar să se lase de fotbal. Oricum, într-o zi doreşte să se întoarcă la Universitatea, dar acest lucru se va întâmpla după ce pleacă Mititelu de la echipă", a continuat el. Găman, la fel ca Bărboianu, au fost declaraţi liberi de contract de către LPF, cei doi aflându-se în litigiu cu Universitatea Craiova. Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, i-a dat fostului manager Victor Piţurcă dezlegările în alb ale celor doi jucători, însă acum contestă transferul lor la Dinamo. Mititelu aşteaptă decizia celor de la TAS şi în vară jucătorii s-ar putea întoarce la Craiova.

Găman a pierdut o ofertă de la Vitesse pentru că olandezii nu au vrut să plătească pentru un jucător pe care l-ar putea pierde gratis din vară. „Şansa lui, norocul lui au fost Victor şi Giovanni Becali. L-au sprijinit şi l-au apărat de toate atacurile şi chiar i-au spus că-l vor ajuta în continuare. Se vor ocupa de viitorul lui şi din vară", a spus Valeriu Găman. Găman este în urmă cu pregătirea fizică după ce două luni s-a antrenat prin parcuri. Acum, se află sub comanda lui Andone, însă nu va putea juca duminică cu FCM Târgu- Mureş. Dinamoviştii spun că el ar putea evolua abia în etapa următoare, cu Universitatea Cluj. Cum meciul va avea loc abia la începutul lunii aprilie, campionatul fiind întrerupt din cauza partidei pe care echipa naţională o va susţine în faţa Bosniei, Găman va avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a fi apt fizic în totalitate.

"Victor Piţurcă nu a contribuit la venirea băiatului meu la Dinamo. L-a ajutat cu sfaturi, dar nu l-a influenţat. I-a zis că e mare şi să decidă singur pentru el."
Valeriu Găman tatăl lui Valerică Găman

Inedit despre Găman

- Are doi fraţi mai mari, Irinel şi Cătălin. Primul joacă fotbal la echipa a doua a Universităţii Craiova, iar al doilea este arbitru.
- Camera sa este colorată în alb-albastru, iar un colţ este amenajat pentru rugăciuni, fiind plin de icoane.
- Prietenii îi spun Walter.
- Îi place vânătoarea şi trage foarte bine cu arma.
- Nu bea, nu fumează şi nu iese prin cluburi.
- Tatăl său a povestit că Valerică se temea de Moş Crăciun până într-un an când şi-a dat seama că e, de fapt, părintele său.
- În şase luni a ajuns din Liga a IV-a la echipa naţională, fiind promovat chiar de Mititelu la echipa mare a Craiovei. A fost om de bază la naţionala de tineret.
- Îşi ajută familia cu bani, plătind o operaţie de 2.000 de dolari pentru fratele său, Irinel.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite