Craiova: Valentin Troacă, fundaşul care visează să joace în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îl are ca idol pe Steven Gerrard şi îşi doreşte să evolueze în campionatul Angliei. A câştigat numeroase titluri pentru cel mai bun fundaş la categoria sa de vârstă.

Este legitimat la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, la grupa 1996. Pentru că mulţi fotbalişti de la Hanul Doctorului au făcut pasul spre campionatele puternice din Europa, fiecare jucător se gândeşte că va fi coleg la un moment dat cu Totti, Eto’o, Cristiano Ronaldo sau Steven Gerrard. Valentin nu face excepţie şi are toate motivele să spere. Deşi practică fotbalul decât de trei ani, a devenit, în scurt timp, cel mai bun fundaş în turneele la care a evoluat. „Mi-a plăcut foarte mult fotbalul. Am început să joc şi, treptat, am văzut că am talent. Simt că pot realiza multe“, poveşteşte Valentin Troacă începutul său în fotbal.

La Campionatul Naţional din sezonul trecut, echipa sa s-a clasat pe locul al patrulea, aceasta fiind cea mai importantă performanţă a formaţiei craiovene. „Mă bucur că am fost aproape de podium. Ştiu că se poate mai bine, dar e nevoie şi de mai multă muncă“, recunoaşte Vali.

Şi-ar dori să îmbrace tricoul Universităţii

Fundaşul Şcolii de Fotbal Gică Popescu a explicat de ce nu s-a dus la Centrul de Copii şi Juniori al Universităţii. „Aici sunt condiţii mult mai bune de pregătire, terenurile sunt la nivel european“, mărturiseşte Valentin. Cu toate astea, tânărul fotbalist nu ar refuza o ofertă a alb-albaştrilor peste câţiva ani. „Aş fi onorat să joc pentru Universitatea Craiova la seniori, când voi fi căpăta experienţă. Ştiinţa are o echipă tânără. Este bine că au mai venit jucători cu experienţă şi se pot obţine rezultate importante“, precizează fotbalistul.

Valentin se află la şcoala de la Hanul Doctorului de un an şi jumătate. În acest timp, a avut prilejul să îl cunoască personal pe fostul căpitan al Barcelonei, Gică Popescu. „Ne-a spus să muncim foarte mult. Nu vom reuşi să devenim fotbalişti mari dacă nu va exista seriozitate şi muncă. Numai cu talent nu se poate face performanţă“, a dezvăluit Troacă unul dintre sfaturile pe care Popescu i le-a dat.

Valentin are un program încărcat, cu antrenamente în fiecare zi de luni până vineri, iar în weekend se desfăşoară partidele din campionat. „Este din ce în ce mai greu, însă trebuie să mă pregătesc aşa cum trebuie pentru a ajunge undeva“, afirmă tânărul fotbalist.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite