Craiova: George Vâlceleanu, un pompier mereu în mijlocul oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierului cu studii de psihologie, îi place să picteze şi are o diplomă de bioenergoterapeut. Visează ca într-o bună zi să aibă un cabinet psihologic şi să îi asculte pe oameni. Deocamdată, îşi salvează semenii şi îşi petrece serile alături de soţie.

George Vâlceleanu este un personaj pitoresc cu care poţi să stai la poveşti ore întregi fără să te plictiseşti. Viaţa lui nu a fost la voia întâmplării, pompierul gândindu-se bine înaintea oricărei decizii. „În viaţă trebuie să te pregăteşti dinainte. Pentru mine fiecare zi este o mare bucurie şi o trăiesc intens. Mă bucur de fiecare clipă în parte şi niciodată nu am dat vina pe nimeni atunci când mie sau familiei mele i s-a întâmplat ceva rău“, a spus George Vâlceleanu, subofiţer operativ în dispecerat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Expoziţii şi premii

George are multe pasiuni ascunse, căci nu îi place să se laude în faţa oamenilor cu ceea ce face. Vrea ca semenii să îl vadă ca pe un om obişnuit, mereu cu zâmbetul pe buze. Cariera militară şi-a început-o în anul 1982, a fost comandant pluton, comandant gardă intervenţie şi s-a ocupat şi de relaţia cu mass-media. Pe lângă activitatea de zi cu zi, pompierul şi-a expus lucrările realizate, a obţinut două premii şi are o diplomă de bioenergoterapeut. Visul lui cel mai mare este ca peste ani să îşi deschidă un cabinet unde să poate să profeseze ce îi place: psihologia. „Eu sunt o fire deschisă, îmi place să discut cu oamenii şi mai ales să îi ajut. Niciodată nu o să vezi că doi la fel. Trebuie să ştii cum să le vorbeşti, dacă ei văd la tine o stare de linişte, se vor deschide ca o carte în faţa ta“, a mai precizat George Vâlceleanu.

Familia este pe primul plan

George Vâlceleanu susţine că la locul de muncă este un şef sever pentru că vrea ca fiecare să îşi facă treaba exemplar. Acasă însă îl aşteaptă o soţie frumoasă şi doi băieţi care îi bucură zilele. „Copiii mei au vrut şi ei să îmbrace uniforma militară. Le-am pus o singură condiţie, să nu devină pompieri. Nu vreau ca între mine şi ei să existe termen de comparaţie. Alin lucrează la Gruparea de Jandarmi Craiova, iar Adrian este elev la şcoala de Poliţie Câmpina“, a mărturisit George. 
George Vâlceleanu are un sfat pentru toţi oamenii: să nu renunţe la visele pe care le au. Măcar să încerce.

Nume: George Vâlceleanu
Data naşterii: 14 septembrie 1961, Craiova
Studii: Şcoala Militară Câmpina, Facultatea de Psihologie din Craiova.
Starea civilă: Căsătorit, are doi băieţi.

Ce-i place?
„Călătoriile, locul meu de suflet este Croaţia. Să pictez. Am avut câteva expoziţii alături de artişti cunoscuţi, cum ar fi Iulian Segărceanu. Am practicat mai multe sporturi, printre care judo şi artele marţiale.“

Ce nu-i place?
„Oamenii care nu sunt parolişti, iar atunci când promit ceva nu se ţin de cuvânt şi cei care fac anumite lucruri pentru a ajunge cât mai sus şi nu ţin cont de nimic şi nimeni în viaţă.“

Întrebări şi răspunsuri:
Te-a ajutat facultatea de psihologie să înţelegi mai bine oamenii?
G.V.:
Cu siguranţă că a fost ceva diferit. Mie mi-a plăcut să studiez tot timpul, să ştiu ce se întâmplă cu cei din jur. Sunt sigur că atât cât voi trăi voi avea lucruri noi de învăţat.
 
Te-ai gândit să renunţi la cariera pe care o ai?
G.V.:
Pentru mine ceea ce fac în momentul de faţă înseamnă mult. Pot să spun că meseria m-a ajutat în viaţă, sunt un om mult mai ordonat şi nu îmi este greu să mă descurc în orice situaţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite