Val de internări la Spitalul Militar din Craiova. Paturile sunt ocupate la capacitate maximă iar doctorii fac programări şi pentru săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Iovan Vlădaia, purtător de cuvânt al Spitalului Militar din Craiova.
Doctorul Iovan Vlădaia, purtător de cuvânt al Spitalului Militar din Craiova.

Numărul internărilor de la Spitalul Militar din Craiova a crescut în această perioadă, spun reprezentanţii instituţiei. Toate paturile sunt ocupate iar doctorii au programat pacienţi şi pentru săptămâna viitoare.

Cei mai mulţi pacienţi care se prezintă la Spitalul Militar "Prof. dr. Ştefan Odobleja" din Craiova au afecţiuni la plămâni şi boli infecţioase. "Numărul internărilor a crescut cu până la 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cererea depăşeşte numărul paturilor, facem internări la capacitate maximă, ce depăşeşte, cazuri la care spitalizarea mai poate fi amânată, se merge pe internare de zi şi se face programare pentru săptămâna viitoare",  a declarat medicul Iovan Vlădaia, purtătorul de cuvânt al spitalului. Doctorul Vlădaia spune că o cauză a acestei situaţii ar fi sistemul de coplată care va fi aplicat din 2012. "Situaţia probabil se datorează coplăţii, oamenii sunt speriaţi pentru că anul viitor se va introduce această plată şi vin de acum la spital", a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite