Craiova: Vai de conductele voastre!-revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Vai de conductele voastre!-revista presei locale
Craiova: Vai de conductele voastre!-revista presei locale

Ziarele craiovene comentează azi pe larg avariile apărute ieri în oraş la conductele de apă din reţeaua publică dar şi planurile primarului Antonie Solomon pentru animalele de la Grădina Zoologică din Parcul Romanescu.

Gazeta de Sud scrie astăzi despre avariile apărute ieri la câteva conducte de apă din cartierele craiovene. E vorba despre o avarie apărută la magistrala de apă potabilă care deserveşte blocurile din cartierul craiovean 1 Mai şi care i-a lăsat ieri pe locatarii din zonă fără apă rece. În acelaşi timp, o bucată din strada Dâmboviţa din cartierul George Enescu s-a prăbuşit din cauza unei conducte de apă sparte.

Răscoală la Fărcaş pe terenurile fostului IAS, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Un grup de săteni din comuna doljeană Fărcaş îşi cer pământurile pe vechile amplasamente şi susţin că actualul primar, Ilie Nemţaru, este cel care se opune şi care, mai mult, ar lucra o parte dintre ele în arendă, restul fiind cumpărate de un localnic, director la o societate particulară. Nemţaru se apără şi spune că el munceşte doar pământul său, iar arendaşul a achiziţionat 48,75 de hectare câştigate în instanţă de moştenitorul unuia dintre foştii boieri deposedaţi de terenuri în 1945. Scandalul, presărat cu amenzi aplicate sătenilor de poliţiştii comunei, a atins ieri apogeul, când oamenii nemulţumiţi au fost la un pas de a-şi face singuri dreptate în Primărie.

Solomon pariază pe leii de la Zoo, îşi informează astăzi cititorii cotidianul Cuvântul Libertăţii. Edilul-şef al Craiovei spune că nu vrea să vândă pielea leilor de la zoo, ci, dimpotrivă, şi-a propus să-i facă fericiţi. Peste 300 de animale şi păsări ar urma să aibă statul de răsfăţate în noile adăposturi pentru care primarul se pregăteşte să plătească 25 miliarde de lei vechi. Grădina zoologică va rămâne pe acelaşi amplasament, pe care funcţionează de ani buni. Pentru că nu mai poate fi păstrat în starea în care se află, autorităţile locale se văd nevoite să modifice punctul zoologic, adăugându-i o extindere în partea de nord a parcului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite