„Văduva veselă“, în concert la Liric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Liric „Elena Teodorini“
Teatrul Liric „Elena Teodorini“

Festivalul Internaţional Elena Teodorini continuă astăzi, pe scena craioveană, cu operetă, după ce duminică le-a dăruit melomanilor un regal de muzică italiană, jazz şi muzică de film.

A patra seară de concert din cadrul festivalului se află sub semnul spectacolului „Văduva veselă“, de Franz Lehar, cel despre care se povesteşte că a ieşit cu această creaţie în afara tipicului vienez, aducând pe scenă figurile mai multor naţionalităţi, oameni din diverse pături sociale.

âRegia artistică şi adaptarea textului poartă semnătura Arabelei Tănase, care şi explică publicului de ce a fost aleasă pentru festival „Văduva veselă“:

„În cei peste o sută de ani de existenţă, făcând înconjurul lumii, şi-a adjudecat titlul de «Regină a operetei». Este un spectacol complex, care oferă soliştilor o gamă largă a posibilităţilor de interpretare, atât actoriceşti, cât şi muzical-coregrafice“. Arabela Tănase speră ca spectatorii să plece acasă cu zâmbetul pe buze şi fredonând „Valsul văduvei vesele“, „Cântecul Viljei“ şi „Să mergem la Maxim“. Din decorul spectacolului nu lipsesc de fel situaţiile amuzante, toate petrecându-se într-o reală dinamică muzicală.

Pe afişul Teatrului Liric  se regăsesc şi doi solişti din afara Craiovei, soprano Carmen Gurban, de la Opera Naţională din Cluj-Napoca, şi Toni Zidaru, de la Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti. Carmen Gurban va interpreta rolul Hanna Glavari, iar Toni Zidaru va intra în pielea personajului Camille de Rosillon.

În distribuţie se regăsesc nume mari ale Liricului din Bănie, ca Daniel Cornescu, Teodor Ispas, Diana Ţugui, Georgeta Grigore, Stelian Negoescu. Conducerea muzicală este lăsată pe mâinile dirijorilor Alexandru Iosub şi Florian George Zamfir. „Văduva veselă“ îşi aşteaptă publicul la Teatrul Liric pe 11 octombrie, la ora 19.00, pentru pentru a-l conduce în lumea unei poveşti cu tâlc, din decorul căreia nu lipsesc flirturile, uneltirile, accesele de gelozie, seratele dansante.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite