VIDEO Oltenii vor să înveţe engleza să se înţeleagă cu soldaţii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din Deveselu urmează un curs de cinci săptămâni de engleză
Localnicii din Deveselu urmează un curs de cinci săptămâni de engleză

Localnicii din Deveselu se pregătesc de zor de sosirea militarilor de peste Ocean.

„How do you do?” sau „How old are you?” sunt două întrebări la care localnicii din Deveselu - Olt speră să poată răspunde în câteva luni.
Oamenii din Deveselu sunt gata să-i dea pe spate pe americanii care vor veni la ei în comună. Vor să înveţe limba engleză cu orice preţ, aşa că de ieri au început să meargă şi la cursuri. Localnicii susţin că până va fi amplasat scutul antirachetă, ei vor fi tobă de carte.

VIDEO

Un soţ american este bun la casa omului

Doamnele din Deveselu sunt convins că pot face casă bună cu americanii. Fetele vor să-i “vrăjească”  pe aceştia pe limba lor „Ce, noi nu putem să învăţăm limba lor? Mai ştim şi noi ceva, iar în maximum două luni vom învăţa limba engleză la perfecţie. Să vedeţi atunci cum vom vorbi noi cu americanii! O să le arătăm noi că românii sunt deştepţi şi prind totul din zbor. O să ajungem să vorbim şi între noi în engleză. Trebuie musai să ne americănim după ei", a declarat Victoriţa Arhir, în vârstă de 32 de ani, din comuna Deveselu.

La cursul de engleză s-au înscris 39 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani. Victoriţa Arhir, 32 de ani, localnică: “Trebuie musai să ne americănim după ei”, a mai declarat o localnică din Deveselu.

„La final vor primi o diplomă că au absolvit cursul. Lecţiile sunt gratis şi, din câte am văzut, oamenii sunt interesaţi să înveţe şi o limbă străină.Engleza, până la urmă, nu este grea, iar dacă vor să plece din ţară cu siguranţă îi va ajuta să se descurce mai bine", a declarat Paula Marcu, profesoară.

Oamenii din comuna Deveselu din Olt vor să meargă şi ei în America să vadă cum stau lucrurile pe acolo"Poate plecăm şi noi la ei sau poate ne angajăm la baza militară aviatică care se va înfiinţa la noi în localitate. Or avea şi ei ceva fete frumoase pe acolo. Că s-au învăţat să vină la noi să se însoare cu oltence. Sunt frumoase şi gospodine, toată lumea le vrea", a spus Marius Trifu, un alt localnic.

Primarul din comuna Deveslu este convins că peste două luni de zile localnicii vor cunoaşte limba engleză atât cât să se descurce să vorbească cu americanii.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite