VIDEO Doi poliţişti din Dolj s-au urcat băuţi la volan şi au omorât două persoane nevinovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vîrcan a omorât un biciclist şi a fugit de la locul accidentului
Marius Vîrcan a omorât un biciclist şi a fugit de la locul accidentului

Marius Vîrcan, de 26 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Fostul ajutor al şefului de post din comuna Bistreţ s-a urcat băut la volan şi a omorât un bărbat de 60 de ani. Omul legii a pierdut controlul direcţiei de mers,a  intrat pe contrasens şi l-a lovit pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, care circula pe o bicicletă. Marius Vîrcan a a nunţat la poliţie că a avut loc un accident în apropiere de comuna Ostroveni, dar a omis să spună că el este şi autorul. Poliţistul a fugit de la locul faptei, iar victima a decedat la scurt timp. A fost găsit la scurt timp ascuns în pădure. În momentul în care a suflat în aparatul etilotest, oamenii legii au stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit procurorilor doljeni, medicii legişti au stabilit că agentul Vîrcan a avut o alcoolemie de 1,80 grame/litru la ora 22.05 şi 1,60 grame/litru pentru a doua probă de sânge, recoltată la ora 23.05. Oamenii legii au stabilit că  accidentul a avut loc din vina exclusivă a lui Marius Vîrcan.

În faţa anchetatorilor, fostul ajutor al şefului de post din comuna Bistreţ a declarat că a fugit de la locul accidentului pentru că i-a fost frică de rudele victimei.

Marius Vîrcan este arestat prventiv şi este acuzat de  comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Dosarul se judecă la Tribunalul Dolj, iar primul termen va fi pe data de 19 octombrie.

Un alt poliţist băuta la volan a omorât o femeie

Ajutorul şefului de post din comuna Piscu Vechi a fost arestat pe data de 30 martie  pentru omor din culpă. Bărbatul mergea cu viteză şi a lovit în plin o femeie de 51 de ani din comuna Poiana Mare, după care a fugit de la faţa locului. Imediat cum a observat că îi lipseşte plăcuţa de înmatriculare de la maşină, s-a întors la locul accidentului. Femeia a fost proiectată în aer şi aruncată la 50 de metri pe şosea. Poliţistul s-a predat a doua zi.

VIDEO

Stelian Surugiu, ajutor de post în comuna doljeană Piscu Vechi, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la doi ani şi jumătate de puşcărie. Agentul a fost obligat la plata a câte 10.000 de lei daune morale către fiecare dintre cele trei părţi civile. Surugiu trebuie să le achite moştenitorilor victimei despăgubiri materiale. În seara de 30 martie, poliţistul, aflat la volanul autoturismului personal, a lovit mortal o angajată a Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, după care a fugit de la locul accidentului. Ulterior, s-a stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,53 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite