VIDEO Cum trăieşte o bătrână cu un şurub de argint în şold şi cu ochii în pământ de la 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână de 60 de ani din Craiova este nevoită să meargă doar cu ochii în pământ, din cauză că este cocoşată. Femeia suferă de o afecţiune congenitală, pentru care a fost operată de două ori.

Ştefana Stanciu, de 60 de ani, din Craiova, vede doar pământul. La propriu. S-a născut cu luxaţie congenitală la şoldul drept, boală care apare la unul din 1.000 de nou-născuţi. Potrivit dicţionarelor de specialitate, această afecţiune este cauzată de o dezvoltare anormală a articulaţiei şoldului. Netratată corespunzător, duce la degenerarea articulaţiilor şi, într-un final, la deformarea permanentă a şoldului.

"Lumea se uita la mine şi râdea"

Tanti Ştefana povesteşte că părinţii au dus-o la medic când era mică şi că a fost supusă unei intervenţii chirurgicale care i-ar fi făcut mai mult rău. "După ce am fost operată, m-am cocoşat. Mi s-a pus un şurub de argint în şold. Nu mi-a făcut bine deloc, pentru că, după câteva luni, nu mai îmi puteam îndrepta spatele", spune bătrâna. Când era în floarea vârstei, în loc să se bucure de plăcerile pe care i le oferă anii tinereţii, tanti Ştefana suporta dureri chinuitoare, laolaltă cu ironiile necunoscuţilor. "Toată lumea se uita la mine şi râdea. Nu ştia nimeni ce era în sufletul meu, eu înghiţeam, nu mai ziceam nimic. Tăceam şi plângeam", îşi aminteşte femeia. Nu şi-a întemeiat o familie, tocmai din cauza problemelor de sănătate. "Cine credeţi că s-ar fi uitat la o tânără cocoşată?" se întreabă tanti Ştefana, la 60 de ani.

"Îmi fac loc printre oameni cu bastonul"

Trei ani mai târziu, a fost din nou pusă pe masa de operaţie. Nici de această dată, problemele nu i-au fost rezolvate. Tanti Ştefana spune că, după a doua operaţie, merge doar cu capul în pământ. Şi-a pierdut nădejdea că îşi va mai reveni. "Şurubul nu mi-a fost scos din şold. Medicul mi-a zis că nu are cum să-l ia, că de-aia sunt aşa lăsată. Mă descurc cât de cât, îmi fac loc printre oameni cu bastonul. Nu văd în faţă, câteodată ridic ochii, dar rar, că mă ţine capul", explică bătrâna de 60 de ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite