VIDEO Gheorghe Barbu, poliţist prins băut, taxat blând de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist care a gonit cu maşina după ce chefuise la restaurant a scăpat cu o amendă.Gheorghe Barbu a plătit cu 1.000 de lei incidentul pe care l-a provocat, anul trecut, însă şi-a păstrat postul la Secţia Judiciară a Poliţiei Balş.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decis să-l scoată de sub urmărire penală pe un subcomisar acuzat că a refuzat să-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Gheorghe Barbu, de la Secţia Judiciară a Poliţiei Balş, a fost filmat, la 17 martie 2010, de o echipă de la un post naţional de televiziune, în timp ce petrecea, alături de câţiva amici, într-un restaurant. La plecare, el s-a urcat la volanul maşinii şi a gonit nebuneşte pe străzile oraşului. „Poliţisul a condus cu 100 de kilometri la oră şi a fost prins în trafic de colegii lui“, a precizat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, Claudia Radu.

VIDEO/

Urmărit de un echipaj de la Poliţia Rutieră, Gheorghe Barbu a fost tras, în cele din urmă, pe dreapta, însă a făcut un adevărat circ. Subcomisarul şi-a ameninţat şi îmbrâncit colegii, apoi a luat telefonul şi şi-a sunat un şef, cerându-i să-l ajute. A refuzat să sufle în fiolă, susţinând că „nu este igienică“ şi dând asigurări că va merge să-i fie recoltate probe de sânge, ceea ce nu s-a mai întâmplat. În cele din urmă, văzând că nu-i poate îndupleca pe agenţii de la Poliţia Rutieră, a dat bir cu fugiţii. A doua zi, s-a prezentat la locul de muncă, purtându-se şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Barbu le-a spus superiorilor că a procedat astfel din cauză că a suferit o depresie şi s-a simţit hărţuit. Subcomisarul susţinea atunci că este victima unei înscenări, pentru care îl blama pe şeful Poliţiei Bobiceşti, Tudor Petcu. „Acest poliţist, pe care eu l-am denunţat că a luat mită, mi-a înscenat totul“, a spus Gheorghe Barbu. El a mai adăugat că are probleme cardiace, aşa că nici nu se pune problema să fi băut. În imaginile video se vede însă clar cum subcomisarul, aflat la masă cu prietenii săi, soarbe din paharul pe care îl are în faţă.

Reprezentanţii IPJ Olt declarau, la vremea respectivă, că poliţistul de la Secţia Judiciară era pasibil de pedeapsa cu puşcăria. „Pentru fapta sa, Barbu riscă până la şapte ani de închisoare“, spunea Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a inspectoratului.

O mustrare de la şefi

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decis însă ca Gheorghe Barbu să fie sancţionat doar cu o amendă administrativă, în valoare de 1.000 de lei. Din partea superiorilor, subcomisarul a primit o mustrare verbală, fiind liber să-şi continue activitatea. „Poliţistul îşi vede în continuare de treabă. Este conştiincios, iar de atunci nu a mai fost implicat în niciun scandal. De mai bine de 15 ani lucrează în poliţie. Sunt sigur că şi acum regretă ce a făcut“, a declarat Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite