VIDEO: Elevii Liceului de Muzică din Craiova îşi irosesc talentul cântând manele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii îşi folosesc cunoştinţele pentru a interpreta manele
Tinerii îşi folosesc cunoştinţele pentru a interpreta manele

Tinerii ce studiază muzică de calitate sunt viitori manelişti ai ţării. Trei elevi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova îşi arată calităţile pe Youtube interpretând muzică de petrecere în faţa clasei. 

Clipul postat pe internet îi înfăţişează pe cei trei tineri, elevi ai unei şcoală de profil, unde se predă teorie muzicală şi se studiază opere ale marilor compozitori, intepretând maneaua „Mă invidiază lumea“. Tinerii nu par să aibă nicio simpatie faţă de muzica de calitate, declarându-se fani înfocaţi ai stilului lăutăresc.

Unu dintre elevi cântă la vioară, altul la clarinet iar cel de-al treilea cu vocea. Acţiunea se petrece în faţa clasei de studiu, tinerii fiind aplaudaţi de ceilalţi colegi. Liceul de Artă „Marin Sorescu“ este considerată o unitate de învăţământ de prestigiu. Cei 600 de elevii ai liceului studiază muzică (instrumente muzicale sau canto), arte plastice sau arhitectură.

Directoarea liceului, Antoaneta Dobrescu  susţine că nu are cunoştinţă de filmare şi că şcoala nu încurajează astfel de comportamente. „La noi se studiează toate instrumentele, mai puţin harpă. De asemenea se face canto clasic. Nici măcar secţie de canto popular nu avem. Nu ştiu de acestă filmare. Vă daţi seama că nu putem să îi supraveghem în pauză sau acasă să vedem ce fac. Oricum, noi nu încurajăm manelele sau muzica de petrecere. Avem o singură trupă în liceu, de pop-rock“, explică directoarea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite